7 Lekkere traktaties voor een verjaardag (zonder toegevoegde suikers)

by Anouk

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik! Wie jarig is trakteert. Helaas kan ik jullie niet allemaal een traktatie komen brengen maar ik kan wél allemaal lekkere recepten delen die ik door de jaren heen heb gemaakt als een gezonde(re) variant op gebak of taart. Alle recepten zijn zonder toegevoegde suikers, al is er wel af en toe honing of ahornsiroop gebruikt.

Perziktaart

Deze perziktaart maakte ik een keer voor mijn verjaardag. Hij was erg populair, wat me verbaasde omdat de bodem gemaakt is van dadels en amandelen. Zeker een aanrader om een keertje uit te proberen!

Benieuwd naar dit recept? Klik dan op de link dan ga je er naartoe.

Havermoutkoekjes


Koekjes zijn makkelijk om uit te delen én lekker. Misschien zijn ze wat minder feestelijk, toch zijn deze koekjes met chocola een lekkere traktatie voor mensen die graag (iets) gezonder eten. Hier hoef je in ieder geval geen nee tegen te zeggen want er zitten geen rare toevoegingen in. Daarnaast zijn deze koekjes 100% vegan dus als je zelf, of een ander geen dierlijke producten consumeert kan je nog steeds deze koekjes eten.

Bosbessenmuffins


Als je wil trakteren op je werk of school is het soms handiger om iets te maken wat makkelijk uit te delen is. Dat kunnen koekjes zijn zoals hierboven, of heerlijke bosbessenmuffins. Makkelijk te maken, vooral als je een grote oven hebt. In een handomdraai heb je lekkere muffins zonder suiker.

Mini appeltaartjes


Ook mini appeltaartjes zijn leuk om eens te maken. Zelf vond ik ze heel lekker en fris door de granaatappel die door het beslag zit. Geen mens zal doorhebben dat deze muffins eigenlijk best wel gezond zijn en dat is natuurlijk leuk trakteren.

Appeltaart met cranberry’s en abrikozen


Als er meer visite komt en je wil een lekkere appeltaart maken die nét even wat anders is dan die je normaal bakt, probeer dan deze suikervrije appeltaart met abrikoos en cranberries. Lekker! De abrikoos en cranberry’s maken de taart nét even wat anders dan de gewone appeltaart van oma. Ook zit hier een stuk minder boter in en geen toegevoegde suiker. (Wel honing).

Mini cheesecake


Mijn grote guilty pleasure is denk ik wel New York cheesecake. Maar daar zit altijd zoveel suiker en troep in dat ik dat liever niet eet. Geef mij maar een lekkere mini cheesecake die nét iets gezonder is. Als uitzondering op de regel mag dit best af en toe op een bijzondere gelegenheid. Misschien maak ik ze weer als mijn blog volgend jaar 4 jaar bestaat?

Brownietaart


Een van mijn eerste recepten op Groentje Gezond, uit 2014 alweer! Toch vond ik deze brownie/taart zelf heel erg lekker! Wat was ik trots dat veel mensen dit recept echt eens probeerden en mij een foto stuurden van hun creaties! Dat ben ik trouwens nog steeds élke keer als iemand een recept van mij probeert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op welke traktatie zou jij wel eens getrakteerd willen worden?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Lisa 30 november 2017 - 15:19

Wauw! Alles ziet er zo lekker uit, ik krijg watertanden 🙂
Ga deze receptjes zeker eens proberen bij een volgende verjaardag, mercikes !

Reply

Geef een reactie