6 Must see documentaires 2016

by Anouk

Wat is het soms heerlijk om onder een dekentje te kruipen en een fijne serie of film op te zetten. Soms kijk ik een thriller, de nieuwste serie van Netflix of gewoon een romantische komedie met een goede vriend die nog beter kan zwijmelen dan ik. Gisteren raadde iemand mij een documentaire aan waardoor ik heel hard moest denken wanneer ik voor het laatst een documentaire had bekeken.
Daarom heb ik rondgevraagd naar documentaires die echt mensen hun ogen openden. Een paar staan hier helemaal op, die stonden op YouTube, anderen zijn te zien op Netflix.

Food Choices

GMO OMG

Fat, Sick And Nearly Dead

Foodmatters

Op recept van de dokter

Deze documentaire staat op Netflix

Cowspiracy

Deze documentaire staat op Netflix

Fed Up

Forks Over Knives

Deze documentaire staat op Netflix

De enige documentaire die ik van deze lijst al gezien heb is Sick, Fat and Nearly Dying. Verder ben ik naar al deze documentaires wel erg benieuwd vandaar dat ze in dit lijstje staan. Ik bewaar ze wel voor een druilerige zondagmiddag of een moment dat ik wat minder druk ben. Maar mocht ik een keer een serie of film op willen zetten ga ik eerst dit lijstje weer uitpluizen want een aantal van deze documentaires zorgden voor mensen dat een hele andere kijk op de wereld kregen.

Welke docu’s ben ik nog vergeten? Wat is een documentaire die jouw ogen opende?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Jenn 24 november 2016 - 09:28

Er staan er een paar tussen die ik ook al een tijdje wil zien. Toch maar eens gewoon voor gaan zitten.

Reply
EmilyLotus 25 november 2016 - 16:29

Cowspiracy was voor mij de nummer 1. 🙂 Daarna Earthlings, maar die is super heftig en kon ik niet in één keer kijken.
Ben benieuwd naar food choices!

Reply
Eelco 4 december 2016 - 09:20

Zelf heb ik nog geen van deze documentaires gezien, maar ze gaan op mijn kijklijst.
.
Zelf is de documentaire “beperkt houdbaar” mij altijd bijgebleven. Beperkt houdbaar is een documentaire van Sunny Bergman over het schoonheidsideaal waaraan veel vrouwen wensen te voldoen en de “beeldvorming van vrouwelijkheid”, zoals de regisseur het zelf noemt.

Reply
Anouk 5 december 2016 - 10:38

Beperkt houdbaar heb ik ooit op de middelbare school gezien en die is me ook altijd bijgebleven. Prachtige docu die zo in deze lijst had gepast.

Reply

Geef een reactie