5 inspirerende personen in 2015

by Anouk

Het einde van het jaar nadert en ik kijk terug met een lach en een traan. Zoals jullie misschien weten was het een zeer bewogen jaar voor mij, maar daar post ik voor de jaarwisseling nog een update over.

Vandaag wil ik vooral veel positiviteit delen, daarom heb ik de voor mij meest inspirerende blogs en personen op een rijtje gezet.

Onderstaande mensen hebben óf een geweldige food/gezondheidsblog of een fantastisch positieve instelling en daarom wilde ik ze graag met jullie delen. Sta jij er niet bij, of heb je zelf een mooi positief verhaal? Misschien is het een idee om mij te mailen zodat we in 2016 jouw inspirerende verhaal op Groentje Gezond terug kunnen lezen.

Emily Lotus


Bron foto

Emily heeft sinds oktober 2015 een blog over chronisch ziek zijn en gelukkig leven. Die combinatie kan namelijk soms best heel lastig zijn en door middel van deze blog geeft ze inzicht over haar struggles maar ook haar geluksmomenten.
Ik ken Emily al jaren via internet, maar ook de laatste paar jaar in het echt, en ze inspireert mij enorm. Dus niet alleen vanwege haar fantastische persoonlijkheid, maar ook haar kijk op ziek zijn en gelukkig zijn geven haar lezers nieuwe inzichten.
Emily heeft ons dit jaar meegenomen in haar hoogte- en soms ook dieptepunten en omdat ze zo’n inspirerend persoon is wilde ik haar als eerste noemen.

Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk


Bron foto

In 2014 schreef ik al dit artikel over de website van Helma. Ze is een inspiratiebron voor mij en vele anderen. Wat een lekkere nuchtere en humoristische vrouw is het toch! Mooie columns over gezond leven, afvallen, leven met maat 44 en vooral een hele heldere blik op het leven. Ik vind het altijd even genieten om haar stukjes te lezen, en vooral op de Facebookpagina staan bijna dagelijks stukjes met een lach en een traan.

Life of Chrisje


Bron foto

Fotografie: Aldo Allessie

Toen ik op Facebook vroeg: Wie vonden jullie in 2015 inspirerend? Werd de blog van Christa genoemd. Op haar blog deelt ze haar columns die mensen raken, inspireren en gaan over het leven en over ziek zijn. Heel fijn dat iemand deze blog wilde delen en wilde zorgen dat Christa ook hier even genoemd werd. Ik kan zeker zeggen: neem even een kijkje.

Marianne Nykjaer


Bron foto

Fotografie: Minne Van Den Noortgate.

Marianne kom ik vaak tegen op Facebookgroepen voor bloggers waar ze geen blad voor haar mond neemt. Vooral als het gaat om zelfbeeld, positiviteit en vrouwgerelateerde zaken waar zij zich hard voor maakt. Voor mij is ze inspirerend omdat ze op haar website niet alleen laat zien hoe prachtig ze is met haar maatje meer, maar ook omdat ze heel eerlijk haar mening deelt over bepaalde onderwerpen. Ze schrijft vaak over van jezelf houden, iets wat voor elke vrouw (of man) een herkenbaar moeilijk punt zou kunnen zijn. “Every body is a good body” staat groot onder haar banner en dat straat al positiviteit uit die ik graag zelf zou willen omarmen.

Green Evelien

Wederom via Facebook wees iemand me op Green Evelien. Een Nederlandse vrouw die vanaf 2010 helemaal ´groen´ in de Ardennen wonen. Zie bovenstaande filmpje en bezoek haar website voor blogs, maar vooral heel veel informatie over ecologisch en natuurlijk leven.

Wij overdrijven niet
Wat ik heel inspirerend vond in 2015 was de actie #wijoverdrijvenniet. Daar schreef ik in maart dit artikel over.

Het kwam er eigenlijk op neer dat Yasmine Schillenbeeckx een artikel schreef genaamd: ‘Mijn naam is niet “Hey sexy”.’ Een heel mediacircus brak los in België en later ook in Nederland. Veel vrouwen vonden het herkenbaar, dat je altijd drie keer nadenkt of je dat ene korte rokje aandoet. Of dat je op je uiterlijk gewezen wordt, of het feit dat je vrouw bent altijd benoemd wordt. Uiteindelijk stond mijn verhaal en dat van een heleboel anderen op de website van Wij overdrijven niet, en heeft die site voor een stukje meer bewustzijn gezorgd voor vrouwen én mannen als het gaat om onder andere intimidatie.

 

Wie inspireerde jou in 2015?

 

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Kim 29 december 2015 - 10:41

Mooi overzicht! Ik ga eens even kijken naar die video want het klinkt echt mega interessant 😊

Reply
Anouk Vriezen 29 december 2015 - 11:18

Op haar website staat echt gigantisch veel informatie. Heel erg tof om te lezen en te zien!

Reply
Jenn 29 december 2015 - 17:41

Leuk overzicht! Ik ga zeker eens kijken bij degenen die ik nog niet kende.

Reply
Emily Lotus 30 december 2015 - 09:54

Lief!!! <3
En verder ook een mooi overzicht 🙂 tof idee dit. Wie vond ik inspirerend dit jaar? Hm… 🙂

Reply
Vegan vrijdag: Veganisme is voor iedereen (Emily) - Groentje Gezond 1 december 2017 - 07:19

[…] jaar geleden noemde ik haar al als iemand die me onwijs inspireerde. Emily blogt namelijk over chronisch ziek zijn, gaat daar onwijs inspirerend mee om én ik ken haar […]

Reply

Geef een reactie