300 artikelen!

by Anouk

Weer een mijlpaal bereikt! Gisteren zag ik toevallig dat ik in de bijna drie jaar Groentje Gezond maar liefst 300 artikelen heb geschreven! Voor de fulltime bloggers die dagelijks 1 of 2 artikelen plaatsen is dat natuurlijk helemaal niets, maar aangezien ik naast het bloggen ook nog een studie volg, stage loop én werk vind ik het best goed gedaan. Meer dan 100 geschreven artikelen per jaar (in januari besta ik pas drie jaar).

Daarom leek het me leuk om eens aandacht te geven aan de ondergeschoven kindjes. De meest gelezen berichten ga ik in december weer delen in het jaaroverzicht net als vorig jaar. Maar vandaag ga ik artikelen delen die je misschien nog niet hebt gelezen. Omdat je Groentje Gezond toen nog niet kende, of omdat je er misschien overheen hebt gekeken. Deze artikelen hebben allemaal iets meer achtergrond dan een standaard artikel dus dit zijn de must reads “ondergeschoven kindjes” van mijzelf.

Spiegelbeeld, vertel eens even, ben ik heus zo mooi als jij?

Sommige mensen vinden dat ze niet mooi op foto’s staan. Sommige mensen (zoals ik) vinden zichzelf soms alleen maar mooi op foto’s. Daar schreef ik deze openhartige blogpost over. Want spiegelbeeld, ben ik mooi? En zo niet, wat ben ik dan?

“Bedenk eens hoeveel calorieën je kan besparen!”

Ook iets wat ik niet makkelijk vond om te schrijven. Mijn spijkerbroeken knellen, en dat fietst niet zo lekker. Mijn collega, met wie ik elke dag samen naar het werk fiets, beurde me op door mijn voedingsdagboek door te nemen. Als ik bepaalde dingen achterwege zou laten zou ik weet ik hoeveel calorieën besparen. Daarnaast moesten mijn porties kleiner, zei een andere collega…

Ik ben geen positief persoon

Hoewel ik voor anderen altijd miss positive ben, kaan ik voor mezelf heel hard zijn. Te hard eigenlijk. En als het om mezelf gaat ben ik helemaal geen positief persoon! Iets wat niet veel mensen van me wisten en waar ik naar aanleiding van een goed gesprek met mijn moeder het eens over moest hebben.

Hoe overleef je een gebroken hart?

Meer dan drie jaar samenwonen, vier jaar bij elkaar, mijn wereld stortte in toen we gezamenlijk de knoop doorhakten. Maar hoe overleef je zoiets? Eigenlijk wilde ik daar al een tijd lang een follow-up over schrijven, hoe het nu met me gaat… Maar dat blijf ik uitstellen omdat er niets zo veranderlijk is als de liefde blijkbaar. Het gaat goed met me in ieder geval en ik ben over het liefdesverdriet heengekomen.

Het dagboek van een smartphone junkie

Verslaafd aan je telefoon. Klinkt dat bekend? Voor Groentje Gezond nam ik de uitdaging aan en ik schreef er een dagboekje over.

5 Tips voor een positief zelfbeeld

Mijn zelfbeeld is soms heel laag, soms prima. Hoe boost je nou je zelfvertrouwen? Daar gaf ik vijf tips voor in dit artikel. (En ze werken voor mij allemaal)

Bang om honger te lijden

Mijn porties waren veel te groot, ik zat continue in gedachten te plannen wat en wanneer ik “mocht” eten. Het overheerste nogal en opeens snapte ik het: Ik ben bang voor honger!

Leven van een dier

Misschien word ik wel vegetariër, of misschien niet? Dit blogje deelde ik nog niet zo lang geleden… Want wat vind ik er van? Leven van een dier…

En verder?

Verder heb ik een stuk of dertig concepten die ik nog nooit af heb geschreven. Dit zijn onder andere artikelen genaamd: Eerste Hulp Bij Ongesteldheid, Kurkuma, Kookboeken door bloggers, Dik met een gezondheidsblog, Eigenschappen van kruidenthee, tomaten, Q&A, Weg met die magnetron en kippensoep.
Waar zouden jullie graag nog eens iets over lezen?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Lori (Mama's Jungle) 29 november 2016 - 10:28

Wat een artikelen alweer. Gefeliciteerd 😉 leuke manier om je oude posts weer naar boven te halen. Ps. Misschien is onze Facebookgroep “groen leven en blogger” ook wat voor jou?

Reply
Anouk 29 november 2016 - 10:31

Zeker! Dat klinkt als een groep waar ik wel bij zou passen 😉 Ik ga hem even zoeken.

Dankjewel!

Reply
Anouk 29 november 2016 - 10:31

Is het een geheime groep? Ik kan hem niet vinden namelijk…

Reply
EmilyLotus 30 november 2016 - 10:19

Gefeliciteerd!
Ik vond de eerste blogpost die je noemt toen ook al heel mooi.

Reply

Geef een reactie