30 dagen self love challenge (dag 21 t/m 30)

by Anouk

Het is tijd voor het laatste deel van de self love challenge die ik heb gedaan. Dit waren dertig vragen die te maken hadden met liefde voor jezelf. Het was eigenlijk een Instagram challenge maar omdat het zoveel losmaakte besloot ik deze uitdaging ook op de blog te delen.

Teruglezen? Deel 1 en deel 2

De vragen

21. What have you done lately for yourself?

22. Your ideal pamper routine.

23. What do you need to start saying “yes” to?

24. Your favourite physical feature.

25. What is your self-care routine?

26.Your biggest ideol. What can you do to be more like them?

27. Who is your best friend? What qualities makes them your friend?

28. Your ultimate goal in life.

29. How much do you truly love yourself?

30. What you’ve learned from this journaling experience.

Laten we beginnen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 21: what have you done lately for yourself?

Mijn muur gepimpt! Vorig jaar kreeg ik van mijn coach een opdracht om een soort collage te maken. Mijn motto: go big or go home! Ik hing mijn muur vol met motivational quotes, plaatjes die ik mooi vond en foto’s.
Vandaag was het tijd voor verandering. De quotes maakten plaats voor mooie foto’s van mensen die dichtbij me staan.
Op foto 1 zie je de hele muur.
Foto 2 een close up
Foto 3 een kaartje die mijn moeder me afgelopen week stuurde.
Foto 4 twee foto’s met mijn moeder van 2015 en 2018.
Ik voel alleen maar liefde als ik naar deze foto’s kijk 💕 En dat heb ik dus helemaal voor mezelf gedaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 22: what is your ideal pamper routine?

Nou smeer ik graag maskers op mijn gezicht of in mijn haar (Sudocrem op foto 1) maar écht pamperen betekent voor mij even niets moeten, me niet druk maken om triviale of minder triviale dingen en gewoon bewust iets doen. Slapen, lezen of allebei zoals op foto 2.
Stukje over Sudocrem:

Sudocrem voor een onzuivere huid

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 23: what do you need to start saying “yes” to?

Ik moet echt beginnen met ja zeggen dat ik waardevol ben. Toen ik dagelijks voor de klas stond vertelde ik dit altijd aan mijn leerlingen, mijn beste vrienden en vriendinnen probeer ik te laten merken hoe waardevol en bijzonder ze zijn en mijn familie bedank ik vaak dat ze zo goed zijn.

Maar waarom, waarom kan ik mezelf niet in de spiegel aankijken en zeggen: ja ik ben de moeite waard?

Sure, door body positivity heb ik mijn lichaam en uiterlijk kunnen accepteren. Maar verder? Mijn waardering haalde ik uit de dingen die ik deed. Studeren, werken, mijn blog. Toen ik ziek werd moest ik ineens leren accepteren dat alleen “zijn” al voldoende was.

Nog steeds vind ik dat fucking moeilijk. We leven in een wereld waarin je pas meetelt als je iets bereikt hebt. Ik denk steeds dat ik pas gelukkig ben als ik:
– geslaagd ben voor mijn studie
– rood haar heb
– een vriend heb
– een groter huis heb
– een hond heb
En ga zo maar door. Elke keer als ik iets kan afstrepen, komt er weer iets bij.
Ik moet keihard JA gaan zeggen tegen mezelf, minder voorwaarden stellen en trots zijn. Dát is het antwoord op de vraag van vandaag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 24: what is your favourite physical feature?

Wederom: mijn haar. Weet je wat grappig is? Tot een jaar of twaalf had ik super stijl haar (foto 2) maar door hormonen/pubertijd/genen en een enthousiaste kapster kwam ik na een knipbeurt ineens thuis met een bos krullen. Woest was ik! Want ik wilde mijn mooie stijle haar behouden (wat daarna nooit meer is teruggekomen). Je weet wel wat ze zeggen, het gras is altijd groener aan de overkant. Jaren wilde ik stijl haar en waardeerde ik de krullen dus totaal niet. Gelukkig besef ik nu hoe tof kijn haar is.
Daarnaast ben ik ook best blij met mijn gezicht, maar ook wel met mijn lichaam. Genoeg lichamelijke kenmerken waar ik best blij mee ben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 25: what is your self-care routine?

Nep lachen! Nee, niet helemaal waar. Een masker van een neplach werkt juist averechts. Wat ik wel doe als ik me goed wil voelen?

1. Keihard meezingen met muziek
2. Douchen of in bad
3. Gezelschap zoeken/een ander helpen
4. Thee, dekentje
5. Bedenken wat ik nodig heb en daar aan toegeven.

Maar wat ook belangrijk is: laat je emoties er zijn. Dit vind ik zelf heel erg moeilijk! Maar het kost veel te veel onnodige energie om tegen emoties te vechten. Ze zijn van jou en daardoor valide en belangrijk om te voelen. Daarna zijn er manieren om ermee om te gaan maar stap 1 is dat ze er mogen zijn.

Oja self care is soms ook: doing what the fuck I want/need. (En dat oké vinden)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 26: who is your biggest idol and what can you do to be more like them?

Omdat ik bij de eerste dag al mijn idool had genoemd (J.K Rowling) deel ik nu even 4 Instagrammers die ik ken (en ontmoet heb in real life) die me inspireren. Deze powervrouwen brengen vrijwel allemaal weer wat anders, dus ik stel ze even aan je voor:
Foto 1. Emily (@emilyringeling) zij deelt vanalles over chronisch ziek zijn, liefde voor jezelf, veganisme, natuurlijk ouderschap en nog veel meer. Zij was mijn grootste inspiratie om stories te delen hoe het nu écht gaat.
Foto 2. Jacoline (@moedzaam) deze dame die voorheen blond en gezond heette deelt haar weg naar een moedig leven. Ook over ziek zijn schrijft ze en ze maakt de meest prachtige foodfoto’s.
Foto 3. (@behinddutcheyes) als Nederlander wonend in de UK zie je toch dingen wat anders. Daarom begon Lobke dit account. Ze maakt echt mooie content dus ga haar vooral volgen.
Foto 4. (@crunchy.momlife) Rianne heeft een keer heerlijke vegan bliss balls gemaakt voor mijn blog en haar Instagram is mooi, puur, eerlijk en oprecht. Ze is een moeder van twee prachtige dochters, vegan en doet mee aan challenges zoals self love en self esteem boosters.
Foto 5. (@anoukskookboek) mijn naamgenoot nam mij eens uit voor een lunch. Hoewel dat voor haar blog was merkte ik meteen een superleuke klik. Ze maakt prachtige lekkere recepten en is daarnaast ook een super leuk mens met een mooie foodblog.

Voelt lekker om anderen even in het zonnetje te zetten.
Wie is jouw Instagram idool? (Ik koos deze mensen heel bewust trouwens omdat ik ze ken en bewonder. Grotere accounts hoeven minder in het zonnetje gezet te worden want die deel ik al in mijn stories)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 27: who is your best friend? What qualities makes them your friend?

Lobke is degene die er ALTIJD voor me is ook al woont ze nu in Engeland. Ik denk echt dat als er echt shit aan de knikker zou zijn dat ze dan nog deze kant op komt om er voor me te zijn. Gelukkig gaat het best goed en als het minder gaat dan rinkelt meteen de telefoon.
De kwaliteiten van deze meid gaan verder dan er alleen onvoorwaardelijk voor me zijn. We kunnen het echt óveral over hebben, kunnen lachen en we denken zo vaak hetzelfde. Ze is een van mijn favoriete personen en deze foto van haar vind ik gewoon gorgeous (gemaakt door @photographerzblog).
Op foto 2 t/m 4 een voorbeeld waarom ze zo geweldig is. Na een rant van mij op Insta krijg ik meteen een lieve app waar ik ook nog eens wat aan heb. That’s friendship 💕

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 28: what is your ultimate goal in life?

Misschien een beetje sneu maar ik wil een verschil maken. Mijn doel is een docent worden die leerlingen leert om het beste uit zichzelf te halen, een familiemens die er voor haar naasten is, een vrouw die mag inspireren en gelukkig is met zichzelf. Wellicht word ik ooit de blogger die een klein verschil mag maken door wat ik schrijf en wat ik deel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 29: how much do you truly love yourself?

💛
Soms denk ik dat ik wel om mezelf geef, dan kijk ik in de spiegel en denk ik: “you go girl!” De laatste keer veer ik weer wat mee als iets even tegenzit. Daar ben ik trots op. Het liefst vertel ik jullie dat ik mezelf nu eindelijk helemaal ontarm maar dan zou ik liegen. Gisteren was ik zo moe en vocht ik weer zo hard tegen mezelf dat ik eruit flapte dat ik waardeloos was… tegen mijn vriend. Die blik in zijn ogen was voor mij heftig, voor mij is het vanzelfsprekend om me op momenten waardeloos te voelen maar voor hem was het pijnlijk. “Wil je dat alsjeblieft niet meer zeggen?” Zei hij terwijl hij me vasthield. 💛
Dus yeah, soms vind ik mezelf helemaal oké. Het houden van is nog niet altijd aan de orde but i’ve come a looooong way! Van walgelijk naar waardeloos naar… tja, wonderlijk? Ik ben vooral blij met de dagen waarop ik me niet alleen geliefd voel door anderen maar ook door mezelf. Voor mij begint dat met mezelf rust gunnen en werken aan het ombuigen van negatieve niet helpende gedachten. 💛

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

Dag 30: what have you learned from this journaling experience?

Komt miss negativity weer maar ik heb geleerd dat:
IK DIT NOOOOOIT MEEE GA DOEN. Maar ook dat ik eindelijk weer iets heb afgemaakt! Pfft 30 dagen diep graven en jezelf bloot geven op Instagram op deze manier vond ik INTENS. Ik dacht soms dagen na over een vraag dus ik deed zo’n drie maanden over een challenge van 30 dagen. Goh, zou ik een beetje perfectionistisch zijn?
Ik ben blij dat het klaar is maar het was ook leerzaam en zelfs een beetje therapeutisch.

Ik hoop dat jullie deze uitdaging net zo interessant vonden als ik. Misschien kun je deze vragen eens aan jezelf stellen om zo meer over jezelf te leren.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie