30 dagen self love challenge (dag 11 t/m 20)

by Anouk

Vandaag staan de volgende eerlijke antwoorden online van mijn persoonlijke uitdaging naar meer zelf liefde. Eigenaarde heb ik we, maar af en toe mag ik best oprecht wat liever zijn voor mezelf. Daarom deed ik in plaats van een maand maar liefst vier maanden over deze uitdaging! Dit was een Instagram challenge en maak je klaar voor deel 2.

Klik hier voor deel 1

De vragen:

11. What makes you a good friend?
12. A funny story that makes you laugh every time.
13. What have you done lately that you didn’t get to brag about?
14. Your favourite meal.
15. What are you proud of yourself for today?
16. List your 5 favourite ways to relax.
17. What qualities do you think others admire about you?
18. Your proudest moment.
19. What do you need to make more time for?
20. The best dream you’ve ever had.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 11: what makes you a good friend?

Dit kaartje kreeg ik van @kirsten_diks en pak ik af en toe als ik denk dat ik geen goed (genoeg) persoon ben.

Wat mij een goede vriendin maakt? Ik ben er voor je als je eenmaal in mijn hart zit. Soms ben ik daar té loyaal in en zet ik mezelf helemaal aan de kant om er voor een ander te zijn. Wat je geeft krijg je terug, soms niet altijd van de persoon waarvan je het hoopt maar alsnog op een andere manier. Door de jaren heen heb ik geleerd dat je nooit iets van een ander kan verwachten omdat dit teleurstellingen met zich meebrengt. Het gaat erom wat JIJ doet, onbaatzuchtig, en dan krijg je die positieve energie weer terug.

Ik ben dankbaar voor de handvol goede vrienden en vriendinnen die ik heb. De een kan altijd luisteren naar mijn problemen, een ander geeft me een make-over, weer een ander brengt wijn en chocola of zelfs soep als ik griep heb.

Vriendschap is belangrijk en zoals ik al zei, ik ben veel te loyaal. Maar hier krijg ik heel veel voor terug en daar ben ik dankbaar voor. Ook voor verwaterde vriendschappen want ook die mensen blijven een speciaal plekje houden.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 12: a funny story that makes you laugh every time.

Dat was weer even denken maar ik was laatst melig met mijn vriend. Passioneel riep ik uit: “kus me!” Toen kreeg ik een mini kusje op mijn wang waarschijnlijk vertel ik het niet goed maar ik heb minimaal een kwartier de slappe lach gehad. Foto is van oud en nieuw, toen was een wangkusje lief en gepast haha.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 13: what have you done lately that you didn’t get to brag about?

Dus waar heb ik nog niet over opgeschept of wat heb ik niet van de daken geschreeuwd?
Oké even persoolijk: ik zing graag. Nou zing ik heerlijk vals soms op dit filmpje maar het behoeft een verhaal.
We hadden een geweldig oud en nieuw, we waren uitgenodigd bij vrienden van mijn vriend om te eten. Tussen de heerlijke gangen door begon een vriend piano te spelen. Ik durf bij deze mensen écht mezelf te zijn en heb de halve avond naast de piano in mijn mooie rode jurk meegezongen met de muziek.
Wat was dat gaaf! Volgens mij vond iedereen het leuk en de pianist en ik hadden de tijd van ons leven. Boeiend dat niet alles zuiver was, het was vooral een hele mooie avond.
Ik ben super trots op mezelf en dankbaar voor de nieuwe mensen in mijn leven. Ik mag namelijk 100% mezelf zijn. Met af en toe een valse noot.
Een filmpje zegt meer dan een foto daarom deel ik hem ook gewoon 💕
2019 is time to be you and be proud of it!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 14: what is your favourite meal?

Tomatensoep! Daar mag je me echt voor wakker maken. Alle soep wel eigenlijk. Meestal heb ik wel een pan soep vol groenten in de koelkast staan. Of van die afsluitbare zakken met soep in de vriezer. Deze zakken kan je makkelijk plat stapelen en dat scheelt super veel ruimte. Schrijf er wel even op welke soep je invriest anders heb je een vriezer vol verrassingen.
De soep op de foto is vegan, mét vegan gehaktballen. Lekker én gezond.
Hier vind je het recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 15: what are you proud of yourself for today?

1. Ik heb ruimte in mijn hoofd gemaakt voor self care. Mijn hoofd zat vol watten, ik probeerde iets te doen voor mijn studie maar het lukte niet. In plaats van woede, verdriet en frustratie maakte ik een kopje thee. Het fijnste hoekje van de bank zocht ik op en liet mezelf toe om alles eventjes te laten voor wat het is.
2. Digital detox. Op Instagram heb ik iedereen verwijderd waar ik geen positief gevoel bij krijg. Een tijd lang keek ik vaak naar een app en dan zag ik dat vrienden van vroeger me niet meer volgden. Elke keer werd ik daar verdrietig van. Nou is mijn account gewoon niet voor iedereen en moet ik juist blij zijn met de volgers die me wel met liefde volgen. Het gaat ook niet om aantallen daarom ben ik begonnen met mijn lijst op te ruimen zodat ik zie wat ik wil zien. Ook ga ik accounts verwijderen die nep zijn of de captions niet kunnen lezen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 16: list your 5 favourite ways to relax.

1. Knutselen kan heel ontspannend zijn. In mijn burn-out heb ik vanalles geprobeerd, van kleurvlakken tot kleien. Uiteindelijk zocht ik een knutselproject dat bij me paste zoals deze tafel beplakken met @pickwicknl zakjes. (Theedrinken is ook ontspannend)
2. Wandelen! Goede wandelschoenen aan en gaan! Vooral belangrijk om de (wandel)doelen haalbaar te maken.
3. Lekker in bad! Ik heb zelf helaas geen bad maar mijn ouders en vriend wel. Muziek, boek of filmpje op en genieten van het warme water.
4. Schrijven ontspant me ook en kan therapeutisch werken.
5. Lezen en/of Netflixen. Ook een bioscoopje pakken zodat je je op één activiteit kan richten.

Extra: knuffelen! Dit ontspant me meteen hoe rot ik me ook voel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 17: what quality do you think others admire about you?

Hier heb ik hulp voor moeten inschakelen via Instaram.  Eerlijk? Ik wist het niet. Vaak moet je bij intakes voor een psycholoog zulke vragen beantwoorden. De laatste keer heb ik het aan mijn goede vrienden gevraagd en nu dus aan de volgers op Instagram.
Jullie waarderen in mij:
💕openheid
💕eerlijkheid

💕doorzettingsvermogen

💕zorgzaamheid

💕integriteit

💕creativiteit

Het was heel bijzonder om zulke lieve dingen over mezelf te lezen. Daarnaast kwamen veel dezelfde woorden voor zoals open, eerlijk en doorzettingsvermogen. Dat zijn kwaliteiten die ik in anderen waardeer dus ik vind het fijn dat mensen dat ook in mij kunnen waarderen. Lief!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 18: what is your proudest moment?

Ik kan natuurlijk een stuk schrijven over alles wat ik de laatste tijd bereikt heb. Dingen over therapie, mijn blog die super goed gaat of de vorderingen met mijn studie waardoor ik in maart kan afstuderen. Maaarrr ik haalde vandaag een grap uit met vriendlief waar ik trots op was:
“Liefje, mag ik alsjeblieeeeft een kopje koffie in bad?”
Terwijl ik het koffiezetapparaat aanzette liep ik snel naar het balkon en deed ik sneeuw in een kopje (zie foto). Dit stampte ik aan en ik liep de badkamer in. Alsof ik struikelde gooide ik de sneeuw over mijn geschrokken vriend (SORRY SCHAT!). De Gameboy viel gelukkig nog net niet in het water.
Super flauw maar hij moest zo hard lachen, ik ook waardoor ik bijna in mijn broek plaste. Afin, het moraal is dat ik ondanks twee super zware en moeilijke dagen nog steeds mijn best doe om het leven leuk te maken en dat is gelukt! .
Dit grapje stamt trouwens af van mijn vader. Enige verschil was dat hij een mega emmer vol sneeuw in het water dumpte. Of mij en mijn broertje uit het bad haalde en ons gillend met onze blote billen in de sneeuw zette. (Daarna snel vlug in bad, geen kinderen zijn gewond geraakt door deze rare fratsen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on


Dag 19: what do you need to make more time for?

Familie! De afgelopen weken zat ik echt in een bubbel. Ik ben al zes weken vrijwel elke dag in Amsterdam bij mijn vriend. Daar leef ik van op, daar kom ik helemaal tot rust. Maar sinds kerst heb ik al geen tijd gehad om naar de andere kant van het land te reizen om naar mijn ouders te gaan. Gelukkig heb ik ze deze week weer gezien omdat mijn vader zijn diploma op mocht halen in Utrecht. Wat ben ik trots op hem dat hij op 55 jarige leeftijd weer een hele studie heeft opgepakt! Werken in de bouw was slopend voor zijn lichaam maar in plaats van bij de pakken neer te zitten heeft hij er alles op alles gezet om een passende baan te vinden. Hij is nu officieel begeleider voor specifieke doelgroepen.
Mijn moeder is een grote steun voor ons en mijn broertje en ik hangen regelmatig aan de telefoon voor advies en comfort.
Ik ben ongeloofelijk trots op mijn broertje Jasper. Hij heeft een eigen huis, goede baan, meerdere opleidingen afgerond en werkt op festivals met een hecht team waarbij hij de cheer up technician wordt genoemd.
Als ik me niet zo goed voel denk ik aan deze mooie mensen in mijn leven en ik zou ze veel meer willen zien dan ik de afgelopen tijd heb gedaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) on

Dag 20: What is the best dream you’ve ever had?

We gaan het even over lucid dreaming hebben. Als kind kon ik vrijwel altijd mijn dromen controleren. Vooral als ik ’s ochtends wakker werd en daarna nog even ging slapen. Dit was trouwens ook handig voor nachtmerries, zodra iets niet prettig werd paste ik het aan naar mijn eigen wensen. Tegenwoordig weet ik dat ik snel vluchtgedrag vertoon en wellicht was dat vroeger al een dingetje.
Maargoed, mijn favoriete droom ging over beertje Paddington. We hadden een oude videoband met een stop motion serie van deze beroemde beer. Blijkbaar uit de jaren 70. ‘S nachts droomde ik over Paddington die uit een helicopter werd gedropt in een grote rivier in Peru (daar kwam hij toch vandaan?) Vanaf dat moment zag ik van bovenaf dit beertje drijven alsof hij zat te chillen in een wildwaterbaan. Soms kwam er een afslag links, soms rechts, dan weer een bocht. Ik koos hoe de rivier verder ging.
Dit was zo’n chille droom! Ook toen ik ouder werd kwam dit terug en ik werd er zen en rustig van.
Tegenwoordig droom ik veel minder bewust en lucide helaas.

Nu ben ik benieuwd. Wat is jouw favoriete droom ooit? En wat vond je van mijn self love challenge deel 2?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie