30 dagen self love challenge (dag 1 t/m 10)

by Anouk

Challenges op Instagram, het leek me écht iets voor mij om daar aan mee te doen. Wellicht kunnen jullie het je nog herinneren dat toen ik startte met Groentje Gezond ik elke maand een nieuwe challenge deed. Uitdagingen zoals: een maand geen suiker, een maand veganistisch eten, een maand elke dag sporten en ga zo maar door. Elke paar dagen hield ik jullie op de hoogte van mijn voortgang. Tot ik op een gegeven moment teveel meegesleept werd door alle verplichtingen van elke maand een (soms hele zware) uitdaging waardoor ik er uiteindelijk mee ben gestopt. Dus een Instagram challenge waarbij je alleen foto’s moet plaatsen en stukjes tekst bij een vraag over self love, dat zou niet zo moeilijk zijn toch?

Nou, de challenge startte voor mij op 28 november. Zoals je ziet, ik ben er gewoon enthousiast ingesprongen zonder te kijken naar welke datum het was. De bedoeling is dat je aan het begin van een maand start en elke dag foto’s plaatst en dit dus een maand doet.
Ik heb er maar liefst 4 (!!!) maanden over gedaan. Dit kwam omdat ik heel goed over een vraag na wilde denken zodat deze uitdaging echt effect zou hebben. Omdat ik er zo mee bezig ben geweest de afgelopen maanden leek het me leuk om ALLE antwoorden en foto’s met jullie te delen.

De vragen:
 1. Who inspires you most in life?
 2. Your best accomplishment
 3. When do you feel most confident?
 4. Your favourite personality trait.
 5. What makes you happiest in life?
 6. Give yourself a compliment.
 7. What does your dream life look like?
 8. Set three short term goals and three longterm goals for yourself
 9. What do you need to forgive yourself for?
 10. Your favourite memory
 11. What makes you a good friend?
 12. A funny story that makes you laugh every time.
 13. What have you done lately that you didn’t get to brag about?
 14. Your favourite meal.
 15. What are you proud of yourself for today?
 16. List your 5 favourite ways to relax.
 17. What qualities do you think others admire about you?
 18. Your proudest moment.
 19. What do you need to make more time for?
 20. The best dream you’ve ever had.
 21. What have you done lately for yourself?
 22. Your ideal pamper routine.
 23. What do you need to start saying “yes” to?
 24. Your favourite physical feature.
 25. What is your self-care routine?
 26. Your biggest ideol. What can you do to be more like them?
 27. Who is your best friend? What qualities makes them your friend?
 28. Your ultimate goal in life.
 29. How much do you truly love yourself?
 30. What you’ve learned from this journaling experience.

Deze vragen komen van TexasSweettea.com,, mijn antwoorden zijn wel gewoon in het Nederlands geschreven.

Deel 1

Omdat ALLE antwoorden een beetje veel zijn voor 1 blog heb ik ze opgesplitst in 3 blogs. Dit is deel 1 (en ik zal naar 2 en 3 linken zodra ze uitkomen) alle tekst heb ik aangepast zodat het niet op een Instagram manier is geschreven. Hopelijk vinden jullie dit leuk, en wellicht gaan jullie deze tag ook uitproberen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op


1. Who inspires you most in life?

Jeetje, er zijn zoveel mensen die me inspireren. Van body positivity vrouwen op Instagram, mijn familie tot goede vrienden en vriendinnen. Degene die ik bovenaan zet is toch J.K Rowling omdat ze miljoenen mensen heeft laten genieten van lezen. De wereld die ze heeft gecreëerd sleepte mij door moeilijke tijden en Dumbledore heeft de meest wijze quotes.
Ik kan mezelf nog steeds verliezen in de magische wereld, via de boeken, podcasts en artwork.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

2. Your best accomplishment.

Daarbij denk ik aan twee dingen eigenlijk: ten eerste ben ik echt zo super trots op mijn blog, mijn kindje, waar de statistieken maar blijven groeien ondanks dat ik er niet zo hard aan kan werken als ik soms zou willen.
Aan dr andere kant ben ik ook trots dat ik mezelf steeds meer oké vind, zowel mijn lichaam als mijn innerlijk. Therapie is een soort ontdekking door mijn brein die ik ontarm. Daarnaast helpt de body positivity beweging ook een heleboel. Natuurlijk ben ik nog steeds wel eens onzeker maar dat wordt steeds minder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

3. When do you feel most confident?

Met rood haar en hoepelend! Zeg ik zeer stellig. God, wat mis ik mijn rode haar. Vandaag ben ik precies een jaar geen ginger meer. Mensen zeggen dat mijn huidige haarkleur volwassener staat maar ik mis die felrode lokken.
Verder zei een date ooit dat hij deze video zo sexy vond, hij stond op mijn oude account dus bij dezen deel ik hem weer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

4: what is your favourite personality trait?

Meestal zeg ik dat ik lijk op Rivella; een beetje vreemd, maar wel lekker. Het leukste aan mezelf en mijn persoonlijkheid vind ik dus dat ik alles net een beetje anders doe of alles net even wat anders bekijk. Ik kan heerlijk gek doen, iets wat ik jarenlang steeds meer ging onderdrukken maar wat nu weer steeds meer terugkomt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op


5: what makes you happiest in life?

Schoonheid vinden in de kleine dingen. Na drie depressies en diepe dalen merk ik dat ik kan genieten van de meest kleine dingen. Denk aan de eerste bloeiende bloempjes na een lange koude winter. Een kunstwerk, een gedichtje of een klein gebaar. Omdat ik van nature geen optimist ben vind ik het fijn om me te verwonderen en schoonheid te zien in ogenschijnlijke onbenullige dingen. Deze challenge duurt wel een tijdje want over elke vraag denk ik best lang na. Wat alleen maar zorgt voor echte content dus dat lijkt me ook alleen maar positief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

6: give yourself a compliment.

Great hair!
Verder ben ik empathish, net zo loyaal en enthousiast als een puppy.
Een vriendin zei zelfs een keer dat ik een van de liefste mensen was die ze kende. En hoewel dat ook een enorme valkuil kan zijn vatte ik dat zeker op als een compliment! Het is namelijk zo dat ik vaak bang ben dat mensen mij niet aardig vinden. Hier ben ik hard mee aan het werk omdat het niet uit zou moeten maken wat mensen van me vinden. Het voelt ook heel dubbel, aan de ene kant wil ik graag aardig gevonden worden maar aan de andere kant interesseert het me soms ook geen reet wat mensen van me denken. Dit laatste moet ik wat vaker voelen denk ik.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

7: what does your dream life look like?

Een foto van precies een jaar geleden, toen het sneeuwde!
Maar mijn droomleven over tien jaar? Dan ben ik hopelijk gelukkig met de liefde van mijn leven. Huisje, boompje, beestje (een heeeele lieve hond!) Misschien een of meer kindjes. Een leuke deeltijdbaan in het onderwijs en daarnaast bloggen. Balans vinden, alles met passie ondernemen. Geen depressies meer en hopelijk veel mensen inspireren.
Poeh wat een dromen. Doodeng vind ik dat. Het afgelopen jaar leek ik stil te staan, alles ging vreselijk langs me heen. Ben al dankbaar dat ik weer een beetje (wiebelig) op mijn benen sta.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

8: set three short term goals and three long term goals for yourself.

.
Korte termijn:
• beter worden
• fijn huisje vinden waar ik me thuis voel
• afstuderen en werken als docent Engels
.
Lange termijn:
• e-book schrijven over burn-out
• thriller schrijven die ik al 8 jaar in mijn hoofd heb
• huisje, boompje, beestje .
Ik vond de lange termijn doelen moeilijker dan de korte termijn. Alles wat ik wil, wil ik het liefst al gisteren! Is dat herkenbaar? Wat zijn doelen die jij snel of later wil bereiken?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

9: what do you need to forgive yourself for?

.
Doodeng om op te schrijven want ik moet het dan dus echt gaan vergeven. Ik vergeef mezelf dat ik zo hard heb gevochten en heb geknokt dat ik ziek (burn-out) geworden ben. Ik vergeef dat ik daarna net zo hard knokte om beter te worden en daardoor zwaar depressief ben geworden. Ik vergeef mezelf dat ik jarenlang van mijn lichaam walgde en dacht dat ik geen goed mens was. .
Tranen beginnen te biggelen maar ik ga gewoon stug door. .
Ik vergeef mezelf dat ik soms heel lang aan mensen kan blijven denken ook al denken die mensen waarschijnlijk niet meer aan mij. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet waardig genoeg vond om liefde of complimenten te ontvangen. Ik vergeef mezelf dat ik jarenlang dacht dat de wereld beter zou zijn als ik er niet was. .
En als laatste, ik vergeef mezelf dat ik vroeger de videoband van De Leeuwenkoning opzette, spoelde naar het moment dat de wildenbeesten begonnen te rennen en dan mijn broertje riep met de super zoete woorden: “Jasper zullen we film kijken?” Terwijl ik wist dat hij zou moeten huilen. Hopelijk vergeeft hij me dat ook.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anouk | Groentje Gezond (@groentjegezond) op

10: what is your favourite memory?

Ik zag deze sneeuwpop en dat deed me denken aan vroeger. Ik hou tegenwoordig niet zo erg van winter maar terugkijkend denk ik aan sneeuwballengevechten, een fanatieke vader die zo hard de slee trok dat mijn broertje en ik achterover in de sneeuw vielen. Mijn vader die de badkamer binnen kwam, met een gigantisch blok sneeuw/ijs op de sneeuwschuiver en dit in het bad waar ik in zat dumpte. Opgroeiend in dr Achterhoek met veel ruimte om te spelen vond ik heerlijk en had ik niet willen missen.

Dit waren de eerste 10 vragen, nu ben ik wel heel benieuwd: wat vinden jullie van deze challenge?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Jenn 2 april 2019 - 11:50

Mooi ♥ Ik heb hem voorbij zien komen op IG, het zijn mooie vragen om over na te denken. Misschien doe ik hem zelf ook een keer.

Reply

Geef een reactie