Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenReceptenVegetarisch/Veganistisch

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met mozzarella of spinazie met feta)

written by Anouk 3 mei 2019

Sinds kort heb ik een nieuwe camera, eindelijk kan ik échte foodfotografie gaan proberen! Daarover zal ik binnenkort eens een stukje schrijven als ik meer heb kunnen oefenen. Toen ik mijn vriend vroeg: “wat zal ik als eerste recept voor Groentje Gezond met nieuwe camera eens gaan maken?” zei hij: gevulde pompoen! We liepen namelijk door de Kanaalstraat in Utrecht (vlakbij mijn huis) waar we allemaal kleine buurtwinkeltjes binnenliepen voor inspiratie. Uiteindelijk zagen we dus pompoenen en besloot ik deze te maken. Omdat het me saai leek om twee keer dezelfde vulling te gebruiken koos ik voor simpele tomaat-mozzarella en spinazie-feta combi’s. Het was namelijk de allereerste keer dat ik gevulde pompoen maakte dus dan moet ik er wel écht zeker van zijn dat het lekker is toch?

Het eindresultaat was érg lekker! Het is zeker een aanrader om nog eens te maken. Het is ook nog eens super simpel, nog simpeler dan pompoensoep of andere recepten die ik met pompoen in het verleden maakte. Lees hieronder het recept en kijk zelf:

2x gevulde pompoen

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • vegetarisch gehakt
  • 1/2 zak gewassen spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • feta kaas
  • mozzarella
  • Italiaanse kruidenmix
  • pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen even aan de buitenkant (welke handen hebben er allemaal aangezeten? Je eet de schil niet maar toch…)
Snij de pompoen doormidden en ontdoe de helften van de pitten. Gooi de pitten niet weg want deze kun je later nog roosteren.

Leg de pompoen 20 minuten met de gesneden kant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier. Terwijl de pompoen lekker aan het garen is kan je beginnen met de “inhoud”.

Inhoud
De inhoud van de gevulde pompoen kun je helemaal zelf invullen maar vandaag gaan we de ene helft “beleggen” met spinazie en de andere kant met tomatensaus.

Pak een koekenpan en bak het vegetarisch gehakt met olie of boter. Doe dit even in een bakje om uiteindelijk weer aan de inhoud toe te voegen.

Bak in een koekenpan de verse spinazie (dit mag gewoon in de al gebruikte pan, don’t worry!) samen met de teentjes knoflook. Je kunt ook een uitje toevoegen. Voeg wat peper, zout en eventueel nootmuskaat toe. De pijnboompitten voor deze inhoud rooster je net voor het opdienen.

De tomatensaus is gemaakt door 1 blikje tomaten (blokjes of gewoon ontvelde tomaten). In een pan kun je dit even opwarmen en de Italiaanse kruiden samen met peper en zout. Gebruik een blender of staafmixer om dit tot een glad mengels te mixen.

Voeg als laatste nog het vega gehakt toe aan de inhoud en nu is het tijd om de pompoenhelften te beleggen!

Eigenlijk spreekt dit gedeelte voor zich. Beleg de pompoen met de inhoud en zet deze nog ongeveer 20 minuten in de oven (nu wel de temperatuur op 180 zetten).

Prik even in de pompoen om te checken of deze echt lekker zacht is en dan is dit gerecht lekker te eten!

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met mozzarella of spinazie met feta) was last modified: mei 3rd, 2019 by Anouk

De foto’s

Wat een verschil maakt een goede camera! Ergens wist ik dat wel maar de kleuren zijn zó goed! Nu moet ik alleen nog veel oefenen met hoeken en ik wil ook een plak waar ik mooi op kan fotograferen, Het tafeltje dat ik heb is helaas heel smal dus dan krijg je langwerpige foto’s in plaats van vierkant.

Voordat de pompoenhelften voor de tweede keer de oven ingingen.

Het eindresultaat

Ga je dit recept een keer proberen? Ik zou het super leuk vinden als je dan een foto maakt en met me deelt via mijn sociale kanalen zoals Instagram of Facebook. De grootste eer van een foodblogger is toch wel als iemand je recepten maakt 😉 Je kan me ook taggen @Groentjegezond

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met mozzarella of spinazie met feta) was last modified: mei 3rd, 2019 by Anouk
fetaflespompoengevulde pompoenGezondkaasmozzarellareceptspinazietomatensausvegavegetarischzelf maken
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
30 dagen self love challenge (dag 21 t/m 30)
next post
Je haar verven met henna! (Voorbereiding, proces en resultaat)

Misschien ook iets voor jou?

Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

27 oktober 2017

Choco ontbijtje

17 januari 2014

Lekker voor op brood: spinazie-guacamole-pesto

18 juni 2018

9 ontbijtrecepten voor een gevarieerd ontbijt

2 september 2014

Instagram foodies en healthies

2 september 2016

Tips tegen angst en paniek

17 maart 2020

Vegan vrijdag: En toen was ik vegan...

13 oktober 2017

Must have: het opblaasbad voor in je...

3 februari 2020

Zwemmen in het kanaal

19 juli 2014

Waarom moeten we altijd maar gelukkig zijn?

11 juni 2018

2 comments

Avatar
Miranda de Jong 12 juni 2019 at 09:26

Ik maak meestal van een flespompoen frietjes uit de airfryer, maar dit ziet er wel heel erg lekker uit zeg!

Reply
Anouk
Anouk 12 juni 2019 at 16:40

Afwisseling is key toch? Dus lekker af en toe frietjes en een andere keer gevulde pompoen. Heerlijk 😀

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik niet zo goed in elke week een foto maken, laat staan elke twee weken. Toch zie je zo wel dat mijn buik steeds ronder wordt en ons kleine draakje steeds een beetje groter wordt. Al weken probeer ik er ook eens een blog over te schrijven maar dat wil niet lukken. Eerlijk en rauw, zoals ik normaal schrijf, wil niet lukken omdat ik momenteel niet goed tegen sterke meningen kan. Hoewel zwanger zijn soms voelt alsof je hele dagen zwanger bent (mensen doen zo leuk tegen je!) kom je ook ineens veel kritiek tegen. Mijn hormonen trekken al die gedachtes van anderen nu slecht waardoor ik gewoon niets op durf te schrijven. Jammer want ik denk ook dat veel waar ik nu doorheen ga anderen ook wat herkenning zou kunnen geven. Omdat ik vaak geen zin heb in eten (behalve rare cravings soms) komen er ook even geen nieuwe recepten bij. Jullie moetje dus even geduld hebben met Groentje Gezond. 💛
Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze kee Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze keer via de app Profile Pic. Niet gesponsord verder maar zag het bij een goede vriendin en vond het wel wat hebben 😍
Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's d Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's delen op moederdag vandaag en ik wilde toch een beetje meedoen 😅
Hoe gaat het nu?
Dolgelukkig met zwanger zijn, ik ben gek genoeg alleen maar afgevallen maar mijn buik (en baby) groeit goed! De kwaaltjes van het eerste trimester zijn over maar daar komen weer andere dingen voor in de plaats. Mentaal en fysiek vind ik het pittig, maar gelukkig heb ik alle goeie hulpbronnen aangeboord.
Doordat ik op verschillende manieren hulp heb en even niet kan werken merk ik dat ik langzaam weer opkrabbel 😊 Soms kan ik een dag bijna niets en een andere dag weer wat meer. 

Op de foto zie je de kinderkamer die mijn man geverfd heeft. Geef me helemaal over aan de nesteldrang ❤️

Fijne moederdag allemaal en voor de mensen die dit een moeilijke dag vinden wens ik je sterkte. En als je niets met moederdag hebt: een fijne zondag. Liefs!
18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zij 18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zijn is een rollercoaster. Ik ken zoveel mensen die eerlijk waren over hun zwangerschap en toch overvalt het me soms. Ineens loop (waggel) ik anders, mijn evenwicht is anders en bij elke trap die ik beklim ben ik buiten adem. Toch voelde ik al vroeg ons kleintje en ben ik benieuwd hoeveel mijn buik gaat groeien en hoe onze baby er straks uit gaat zien. Voor Groentje Gezond weet ik nog even niet hoe ik verder ga. Wellicht pak ik de draad weer op als mijn energie wat meer is. No promises though 😊
Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke tw Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke twee weken een update te delen. Voor wie dat leuk vindt maar ook omdat dit mijn plekje is.
De eerste drie maanden van de zwangerschap was ik heel heel misselijk. Ik ben daarom niet aangekomen maar afgevallen. Ik at hele dagen kleine porties om minder misselijk te zijn en had minder eetlust.
Wel had ik gekke cravings. Ineens veel zin in zoet/zuur (zure matjes!) en Macdonalds. Momenteel gelukkig wat minder sterke behoeftes (of aversie) 'm. b. t bepaald eten. Al lijkt dat niet zo met die onderkin op de foto 🙈
Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaa Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaan maken. 7 weken, 9 weken. Daarna was ik te misselijk en zat ik niet goed in mijn vel tot zeker 14 weken.
Aan de ene kant wil ik graag delen hoe ik alles ervaar. Aan de andere kant ben ik bang om mensen te kwetsen omdat er veel mensen zijn met een kinderwens bij wie het niet (meteen) gegeven is. Het is zo'n gekke tijd en er veranderd ontzettend veel. Vinden jullie het leuk als ik meer deel over hoe het gaat? Deze foto is alweer 4 weken oud en ik ben wel van plan in ieder geval soms een update te geven.

#pregnant #14weeks #plussize
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top