2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met mozzarella of spinazie met feta)

by Anouk

Sinds kort heb ik een nieuwe camera, eindelijk kan ik échte foodfotografie gaan proberen! Daarover zal ik binnenkort eens een stukje schrijven als ik meer heb kunnen oefenen. Toen ik mijn vriend vroeg: “wat zal ik als eerste recept voor Groentje Gezond met nieuwe camera eens gaan maken?” zei hij: gevulde pompoen! We liepen namelijk door de Kanaalstraat in Utrecht (vlakbij mijn huis) waar we allemaal kleine buurtwinkeltjes binnenliepen voor inspiratie. Uiteindelijk zagen we dus pompoenen en besloot ik deze te maken. Omdat het me saai leek om twee keer dezelfde vulling te gebruiken koos ik voor simpele tomaat-mozzarella en spinazie-feta combi’s. Het was namelijk de allereerste keer dat ik gevulde pompoen maakte dus dan moet ik er wel écht zeker van zijn dat het lekker is toch?

Het eindresultaat was érg lekker! Het is zeker een aanrader om nog eens te maken. Het is ook nog eens super simpel, nog simpeler dan pompoensoep of andere recepten die ik met pompoen in het verleden maakte. Lees hieronder het recept en kijk zelf:

2x gevulde pompoen

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 1 flespompoen
 • vegetarisch gehakt
 • 1/2 zak gewassen spinazie
 • 1 blik tomatenblokjes
 • feta kaas
 • mozzarella
 • Italiaanse kruidenmix
 • pijnboompitten
 • 2 teentjes knoflook
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen even aan de buitenkant (welke handen hebben er allemaal aangezeten? Je eet de schil niet maar toch...)
Snij de pompoen doormidden en ontdoe de helften van de pitten. Gooi de pitten niet weg want deze kun je later nog roosteren.

Leg de pompoen 20 minuten met de gesneden kant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier. Terwijl de pompoen lekker aan het garen is kan je beginnen met de "inhoud".

Inhoud
De inhoud van de gevulde pompoen kun je helemaal zelf invullen maar vandaag gaan we de ene helft "beleggen" met spinazie en de andere kant met tomatensaus.

Pak een koekenpan en bak het vegetarisch gehakt met olie of boter. Doe dit even in een bakje om uiteindelijk weer aan de inhoud toe te voegen.

Bak in een koekenpan de verse spinazie (dit mag gewoon in de al gebruikte pan, don't worry!) samen met de teentjes knoflook. Je kunt ook een uitje toevoegen. Voeg wat peper, zout en eventueel nootmuskaat toe. De pijnboompitten voor deze inhoud rooster je net voor het opdienen.

De tomatensaus is gemaakt door 1 blikje tomaten (blokjes of gewoon ontvelde tomaten). In een pan kun je dit even opwarmen en de Italiaanse kruiden samen met peper en zout. Gebruik een blender of staafmixer om dit tot een glad mengels te mixen.

Voeg als laatste nog het vega gehakt toe aan de inhoud en nu is het tijd om de pompoenhelften te beleggen!

Eigenlijk spreekt dit gedeelte voor zich. Beleg de pompoen met de inhoud en zet deze nog ongeveer 20 minuten in de oven (nu wel de temperatuur op 180 zetten).

Prik even in de pompoen om te checken of deze echt lekker zacht is en dan is dit gerecht lekker te eten!

De foto’s

Wat een verschil maakt een goede camera! Ergens wist ik dat wel maar de kleuren zijn zó goed! Nu moet ik alleen nog veel oefenen met hoeken en ik wil ook een plak waar ik mooi op kan fotograferen, Het tafeltje dat ik heb is helaas heel smal dus dan krijg je langwerpige foto’s in plaats van vierkant.

Voordat de pompoenhelften voor de tweede keer de oven ingingen.

Het eindresultaat

Ga je dit recept een keer proberen? Ik zou het super leuk vinden als je dan een foto maakt en met me deelt via mijn sociale kanalen zoals Instagram of Facebook. De grootste eer van een foodblogger is toch wel als iemand je recepten maakt 😉 Je kan me ook taggen @Groentjegezond

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Miranda de Jong 12 juni 2019 - 09:26

Ik maak meestal van een flespompoen frietjes uit de airfryer, maar dit ziet er wel heel erg lekker uit zeg!

Reply
Anouk 12 juni 2019 - 16:40

Afwisseling is key toch? Dus lekker af en toe frietjes en een andere keer gevulde pompoen. Heerlijk 😀

Reply

Geef een reactie