Chocolade brownie/taart recept

by Anouk

De reden dat ik geen goede naam kan bedenken voor dit recept omdat het geboren is uit noodzaak en ik niet precies weet wat het nou echt is geworden. Vorige week had ik gigantische honger, ik had geen eten meegenomen naar stage maar ik was pas rond half tien thuis. Een knorrende maag ten gevolge, want vrijwel nergens onderweg waren suikervrije producten te koop. Thuisgekomen ben ik in de kast gaan rommelen. Terwijl ik in de trein zat had ik al een beetje op internet zitten neuzen en toen heb ik het volgende gedaan voor een super lekker tussendoortje. Als je een keer wil ontbijten met taart kan dit natuurlijk ook!

Chocolade brownie/taart

Print dit recept
Porties: 6 tot 8 Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 300 gram havervlokken/havermout
  • 100 gram noten (ik gebruikte notenmix)
  • 2 eetlepels ongezoette cacaopoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels (biologische) honing
  • 100 gram zomerfruit (diepvries, maar ander fruit kan natuurlijk ook!)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 250 ml water
  • Bereiding

Bereiding

Doe de noten in een kom en zet de staafmixer erop

Doe de eieren erbij en weer de staafmixer erop

Hetzelfde geldt voor de eetlepels cacaopoeder, kaneelpoeder en honing.

Giet 250 ml water bij het mengel en voeg de lepels chiazaad toe, en ook de havermout

Zet de oven op 190 graden en vet als het nodig is een taartvorm in (ik heb zo’n siliconen taartvorm, echt ideaal)

Verdeel het (bevroren) fruit over de taartvorm.

Roer nog een keer het havermoutmengsel door, en giet het in de taartvorm.

Zet de taartvorm 30 minuten in de oven

 

Dit is echt een van de makkelijkste gerechten die ik heb gemaakt. Doordat ik super veel honger had heb ik het op de meest makkelijke manier gedaan die ik op dat moment kon bedenken. Doe de noten in een kom en zet de staafmixer erop.

En klaar is je brownie/taart! Ik heb er een paar dagen lang van kunnen eten, de stukjes vullen enorm! Ze zijn lekker, vooral als je nog suikervrije jam of honing als topping toevoegt. Zonder topping zijn het net browniekoeken. Ze zijn misschien wat droog maar dat komt omdat dit een lactose vrije versie is denk ik. Je zou eventueel melk (of een lactose vrije variant zoals amandelmelk of zelfgemaakte rijstmelk) kunnen toevoegen in plaats van water.

Mijn ’testers’ vonden het een lekker hapje, een paar vonden echt dat de suiker ontbrak (wat ook zo is natuurlijk) maar na een beetje honing op de bovenkant waren ze alweer tevreden.

Dit recept is vooral geschikt voor mensen die suikervrij proberen te eten en toch willen genieten van lekkere dingen. Ik vond het in ieder geval een super lekker receptje, vandaar dat ik het jullie deel.

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

avriezen 24 maart 2014 - 20:59

Ook lekker om een banaan toe te voegen en in plaats van water melk te gebruiken.

Reply
Groentje Gezonds eerste weekmenu! Budget style | Groentje Gezond 6 april 2014 - 08:35

[…] of koek is een perfect ontbijtje, of zelfs lunch. (omdat het makkelijk mee te nemen is) kijk hier voor het […]

Reply
marijksels 9 oktober 2014 - 23:05

Klikt goed zeg!
Voedingswaarde per portie…hoeveel porties maak je hiervan denk je? Of hoe groot is de springvorm?

Reply
Anouk Vriezen 10 oktober 2014 - 01:37

Persoonlijk vind ik hem echt lekker, en meerdere mensen vonden hem lekker. Heb zelfs blogvolgers gehad die hem hebben gemaakt en hun complimenten gaven! Super leuk dus! Maar ik heb een springvorm van 28 cm geloof ik. En je kunt de porties in ongeveer 8 tot 10 stukken verdelen.

Reply
marijksels 10 oktober 2014 - 22:05

thanx!!

Reply
Hoe verzin je een recept? - Groentje Gezond 7 juni 2016 - 21:18

[…] Chocolade brownietaart Dit ontbijt/tussendoortje/toetje/maaltijd-ding is geboren uit noodzaak. Ik zat in een maanduitdaging waar ik geen geraffineerde suikers meer ging nuttigen en ik had trek. Maar de winkels waren al dicht dus ik keek in de kast en daar vond ik de ingrediënten voor dit recept. Vaak probeer ik gewoon maar wat met een idee dat het wel eens wat kan worden. Soms faalt dit jammerlijk, en soms wordt het heel lekker (én ziet het er ook nog eens goed uit). […]

Reply

Geef een reactie