Groene smoothies zijn hip, hot and happening! Maar wist je dat je ook hele lekkere groene soepen kan maken?
Daarom heb ik twee groene soepen gemaakt namelijk komkommer- en broccolisoep!
Broccolisoep
Ingrediënten
1 bouillonblokje
30 gram boter
30 gram volkorenbloem
1 bekertje crème fraîche
500 gram broccoli
(eventueel 100 gram rauwe ham)
basilicum
Bereiding
Kook de broccoli in 1 liter water en het bouillonblokje. Zelf heb ik uit het vriesvak 500 gram broccoli gehaald maar je kan ook een stronk broccoli gebruiken. Snij alle, inclusief stronk dan klein.
Pureer na een kwartiertje de broccoli.
Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Goed roeren zodat het een glad mengel wordt. Voeg al roerend het mengsel aan de broccoli toe.
Voeg ook roerend de crème fraîche toe en ook de basilicum.
Snij de ham in stukjes en bak ze in een beetje olie. Roer de ham door de soep en doe in de soep net voor het opdienen.
Komkommersoep
Ingrediënten
2 komkommers
2 uien
1 bouillonblokje
1 bekertje crème fraîche
Zout en peper
eventueel ook weer rauwe ham
Bereiding
Schil de komkommers, verwijder de zaadjes. Dit doe je makkelijk door de komkommers door de helft (in lengte) te snijden en met een theelepeltje de komkommer uit te hollen.
Snij de komkommers in plakjes.
Bak de ui in een beetje boter, bak de komkommer een paar minuutjes mee. Voeg 1 liter water toe met een bouillonblokje. Laat de komkommer tien minuutjes koken en pureer de komkommers met een staafmixer.
Roer de crème fraîche door het mengsel.
Eventueel afmaken met een beetje rauwe ham (zoals op de foto)
Welk soepje lijkt jou het lekkerst?
3 comments
Oeh, ziet er heeerlijk uit!
En love je blog layout!
Dankjewel! Heb hem wat aangepast maar is wel een standaard design. Maar ik vind hem makkelijk en overzichtelijk en beter dan veel standaard designs. Jouw blog ziet er ook goed uit. In ieder geval zo ver ik kan zien op mijn telefoon.
[…] Groene soep (Broccolisoep én […]