2 – 1 = 1

by Anouk

En dan ben je ineens alleen… Nou moet ik even vertellen: ik heb een heleboel lieve mensen die me op komen zoeken, me via andere digitale manieren weten te bereiken en ook in gedachten bij me zijn. Dus helemaal alleen of eenzaam ben ik niet. Ook jullie berichtjes lees ik gewoon nog bijna dagelijks terug. Heel erg bedankt voor jullie medeleven, goede adviezen en vooral het feit dat jullie aan me denken en me niet ineens allemaal ‘unliken’  ofzo.

Ongezond

Liefdesverdriet heeft denk ik bij iedereen een andere uitwerking. De eerste week at ik vrijwel niet, slapen lukte ook niet (ik sliep zelfs een nacht op de bank omdat ik mijn plekje niet kon vinden) en nouja hier kun je er meer over lezen. Het was een nachtmerrie… Ik durfde ook geen ‘slechte’  dingen te eten uit angst dat ik dan geen rem meer zou hebben, en inderdaad. Nadat ik een keer een ijsje ging halen met een vriendin at ik de dagen erna een hele Ben&Jerry’s bak ijs op. En toen die op was kwam er nog een… Volgens mij waren het er drie! In een week… Sporten probeer ik te doen, maar omdat er financieel veel gaat veranderen werk ik ook veel. Gelukkig fiets ik veel dus ik denk niet dat ik veel aan ben gekomen maar mijn hoofd stond er de afgelopen weken ook echt niet na om mijn best te doen voor mezelf.

En nu?

Nou ik moet natuurlijk ‘verder’. Doorgaan met mijn leven, niet blijven treuren…. Maar het is moeilijk. In de avond en ’s nachts grijpt het verdriet me zo bij de keel dat ik soms geen lucht krijg. Dat ik overal stomme pijntjes krijg en het verdriet moet er dan op de een of andere manier uit. Gelukkig heb ik geen alcohol in huis, want ik snap precies waarom mensen het op een zuipen zetten in zo’n situatie.

Ook vlucht ik niet weg voor verdriet… Ik laat het over me heenkomen, met vlagen zoals dat gaat, want je komt jezelf vroeg of laat toch tegen. Wel ben ik dankbaar voor de mensen die me af en toe uit mijn schulp proberen te trekken, die me vragen of ik wat leuks wil doen. Soms is de afleiding erg fijn.

Het voelt vooral alsof ik heel ziek ben, en dat ik beter moet worden. Ik hou gewoon nog veel van mijn ex en dat moet weer omgezet worden in iets anders. Vanaf volgende week heb ik meivakantie, voor mij betekent dit vooral veel werken en natuurlijk bevrijdingsdag vieren. Ook ga ik veel doen voor school, mijn stage en hoop ik langzaam ook mijn gezonde levensstijl en daarbij deze blog weer op te pakken.

Wat ik vooral heel moeilijk vind is dat hier nog een heleboel spullen staan die hij op komt halen. Veel is al weg, maar er staat nog een hele hoek vol spullen waar ik elke dag en nacht mee geconfronteerd wordt. Gelukkig worden de laatste dingen vrijdag opgehaald, dan moet er nog een nieuwe kast komen en dan kan ik echt weer verder… Opnieuw beginnen, iets wat ik afschuwelijk vind, maar waarvan ik weet dat het toch een keer moet. Hij gaat zijn draai zeker vinden, dat gun ik hem en daar ben ik helemaal van overtuigd, nu ik nog…

Voor de toekomst ben ik voorzichtig maar positief gestemd. Het verdriet is niet zomaar over, dat moet een plekje krijgen. Maar met de tijd zal het slijten. Ook ben ik heel benieuwd naar het boek Verslaafd aan liefde, wat iemand me had aangeraden.

Iemand dat boek gelezen? Ik denk dat ik hem namelijk ga bestellen en er een review over ga schrijven.

[bol_product_links block_id=”bol_554120b47a564_selected-products” products=”1001004006534706,1001004007115263″ name=”liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ook lees ik een boek dat ik al op Facebook heb gedeeld, namelijk ‘ Een gelukkig geest in een gezond lichaam’. Daar zal ik ook over een tijdje (als het uit is) een stuk over schrijven.

Heb jij wel eens last gehad van liefdesverdriet? En hoe was dat voor jou?

Misschien ook iets voor jou?

21 comments

Debby 30 april 2015 - 10:00

Sterkte! Ik zit ook in een lastige periode met mijn vriend die aan de andere kant van de wereld woont, weet precies hoe je je voelt… Het helpt mij om mezelf een limiet te zetten voor de tijd die ik erom mag treuren. Niet te streng voor jezelf zijn, je moet er inderdaad overheen komen en dat heeft tijd nodig, die tijd lijkt nu heel lang te duren, maar je bent sterk! Jan Geurtz is heel inspirerend trouwens ja!

Reply
Anouk Vriezen 1 mei 2015 - 00:01

Ah bedankt voor je reactie, ben echt benieuwd naar dat boek! EN jeetje, de andere kant van de wereld! Dat zal ook wel heel erg moeilijk zijn. Heb mezelf ook een soort tijd gegeven dat ik dingen een klein beetje mag verslonzen. Nog 1 of 2 weken en daarna moet alles weer een beetje gaan lopen vind ik. Weer 2x in de week sporten in plaats van met moeite 1 keer… Dat soort dingen gewoon weer oppakken en gezonde leven weer terugkrijgen.
Hopelijk gaat het een beetje met je, jij ook sterkte!

Reply
Patricia 30 april 2015 - 10:10

Sterkte! Het is ook niet niks. Ik kan hier allerhande adviezen neerpennen, maar jiij weet als enige hoe je echt voelt, wat jje dan wil en waar je behoefte aan hebt. Durf er de tijd voor de nemen.

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:58

Dankjewel Patricia 🙂 Ik ga zeker niets overhaast doen… En alles maar een beetje op me af laten komen denk ik. Wel lastig zo met bloggen vind ik dit.

Reply
Marjolein 30 april 2015 - 10:11

Heel goed van je dat je dit artikel schrijft.. Ik sta misschien zelf binnenkort voor deze moeilijke keuze… Dus het geeft me in ieder geval moed dat ik niet alleen ben.

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:57

Jeetje, heel veel sterkte Marjolein. Het is heel zwaar daar zal ik niet om liegen. Maar de opluchting bij mij is ook heel groot… Het is heel dubbel allemaal, maar heb het gevoel dat ik voor mezelf heb gekozen.
Hoop dat je een bewuste keuze kan maken, met wat voor jou het beste is. En mocht je willen praten dan staat mijn e-mail bij contact 🙂

Reply
Nicky 30 april 2015 - 10:14

Jeetje. Ik wens je heel veel sterkte in deze tijd! Ik ben inmiddels bijna acht jaar samen met mijn vriend, voorheen had ik niets wat je kon vergelijken met dit. Dus qua liefdesverdriet, heb ik geen ervaring. En zeggen hoe ik zou zijn als.. Dat gaat niet. Want je weet niet hoe je bent als.. Sterkte!

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:56

Ja kon me het ook nooit voorstellen… 🙂 achja…

Reply
Naomi 30 april 2015 - 10:17

Ik blij je openhartigheid bewonderen. Ik herken heel erg veel in de situatie waarin je nu zit. Zelfs de stomste dingen confronteerden mij met m’n ex, zoals een liedje, een bepaalde geur, zelfs als ik met de bus een bepaalde route nam. Heel stom zoals dat werkt.
Ik heb dit wel gehouden, alleen heb ik het weten om te draaien. Als ik met de bus langs die bepaalde route kwam, moest ik meteen denken aan dat we met z’n tweeën in de sneeuw aan het wachten waren op een bus die maar niet kwam, en dat dat veel plezier bracht. Ik hoop dat het je lukt om je herinneringen te koesteren. En dat hoeft ook niet nu, onthoud dat goed. daar mag je je tijd voor nemen!

Veel liefs en m’n gedachten zijn bij je!

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:55

Heel herkenbaar! Langs plekken komen. Ik ben altijd iemand die vooral het positieve blijft zien. We hebben hele mooie momenten meegemaakt. Die koester ik, de mindere momenten moeten ook wel bijblijven anders ga ik verdrietig zijn om een ideaalbeeld wat niet was…

Reply
Andrea 30 april 2015 - 10:41

je eerlijkheid raakt me.

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:54

Dat doet me echt een heleboel, dankjewel!

Reply
Jenn 30 april 2015 - 12:40

Sterkte! Advies heb ik niet voor je, maar schrijf het zoveel van je af als je nodig hebt hoor!

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:54

Doe ik 😉 Dankjewel

Reply
Wesley Velroij 30 april 2015 - 17:58

Een collega van mij heeft recent precies hetzelfde meegemaakt, en ook al kon hij dat al jaren zien aankomen ( dagelijkse ruzies ) toch zit hij er nu helemaal doorheen.

Dus ook inderdaad het slechte eten, ik heb hem al weet ik hoe vaak gezegd dat hij wat warms zou eten. Maar nee het enige wat hij nu eet is brood, oh en als je dacht dat hij nu rust heeft? Welnee gister moest ie naar de advocaat, die ex van hem had alles via haar lopen en ook zijn auto enzo.

En sommige mensen worden plots heel vals wanneer ze uit elkaar zijn, dus dat is een goede reden om alles op eigen naam te zetten.

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:53

Voor mij was het ook niet helemaal uit de lucht komen vallen… Er speelde al langer een heleboel, maar het blijft toch pijnlijk.

Wat vreselijk voor je collega! Wij zijn (nog) niet vals, en ga er ook niet vanuit dat we vals gaan worden. Ik ben iemand die altijd alles leuk en goed wil hebben lopen, dus doe dan mega veel moeite daarvoor… Ook een reden dat de relatie niet meer te redden was, op een gegeven moment ben je helemaal op. Maar hou het graag voor een redelijk positief contact nog even intact.

Reply
marit 30 april 2015 - 19:20

Het blijft een rot situatie miss dat het boek van angst naar liefde nog iets kan toevoegen! Sterkte maar ook suc6 met het opbouwen van een nieuw leven

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:48

Dankjewel voor de tip! Ik ga zeker even kijken naar dat boek.

Reply
Deisy 30 april 2015 - 23:20

Jeetje meis, ongelooflijk veel sterkte! Ik heb zelf liefdesverdriet een paar jaar geleden ervaren en heb mij er echt meer dan een half jaar ziek van gevoeld, dus ik begrijp precies hoe jij je voelt. Helaas begrijpt niet iedereen het, maar ik ben blij om te horen dat jij lieve mensen om je heen hebt die je helpen in deze moeilijke periode en jou steunen. Ik wil je echt ongelooflijk veel sterke wensen en ik weet zeker dat jij er weer bovenop gaat komen met zo’n mooie en positieve instelling <3

Reply
Anouk Vriezen 30 april 2015 - 23:48

Wat lief Deisy, dankjewel! Denk dat het met vallen en opstaan uiteindelijk beter wordt… Een halfjaar! Pfft, dat zou vat heel zwaar geweest zijn 🙁
Heb wel veel begrip maar hoe lang zullen mensen begripvol zijn? Weet dat ik er geen tijd aan moet plakken maar het voelt wel heel gek dat je na drie weken nog steeds zo verdrietig kan zijn. Dagelijks…

Reply
Hoe zit jij in je vel? - Groentje Gezond 7 juni 2016 - 21:42

[…] afgelopen weken merk ik dat ik eindelijk weer een beetje beter in mijn vel kom te zitten. De break-up is ondertussen iets meer dan een halfjaar geleden, ik probeer twee keer per week te sporten en heb […]

Reply

Geef een reactie