100 dagen rookvrij

by Anouk

Of je rookt of niet, je mag gewoon verder lezen. Ik ga geen afschuwelijke verhalen houden over roken, dat het slecht is bijvoorbeeld. Dat weten we namelijk allemaal. Als je rookt voelt het ook vaak niet als een bewuste keuze, ik voelde me vooral verslaafd.  Ik schrijf deze blog omdat ik heel trots ben dat ik al 100 dagen (!!!) gestopt ben met roken. WOW, 100 dagen rookvrij, dat had ik nooit verwacht. Volgens mij ben ik nog nooit zo lang gestopt. Wacht, ik zeg het verkeerd, ik ben niet gestopt ik ben een niet-roker. Ik rook gewoon niet meer…

 photo Screenshot_2014-12-17-20-41-05_zps7bdfe32f.png
100 dagen, 600 euro, 2000 sigaretten niet gerookt. WOW!

Hoe dan?

Hier kun je lezen hoe ik gestopt ben met roken. Maar als je geen zin hebt om op de link te klikken zal ik kort uitleggen hoe ik gestopt ben.


Ik las een boek! Het boek van Allen Carr bleek helemaal bij mij te passen. Voorgaande stoppogingen hielpen nooit op de lange termijn. Na twee maanden, een week of soms een halve dag begon ik alweer! Ik was zó verslaafd. Ik rookte een pakje per dag, minimaal. Tot ik het boek van Allen Carr las.

Een proces

Tijdens de Allen Carr methode moet je blijven roken. In het boek wordt niet gezegd hoe slecht roken is voor je, zoiets werkt zoals jullie misschien weten helemaal niet! Ja, van roken word je ziek en ga je uiteindelijk dood. Bij een roker gaat dit het ene oor in, en het andere oor weer uit. En logisch, je weet dit vaak al als je begint met roken.

Door dit boek te lezen ga je een proces door. Lees hier hoe het voor mij in het begin voelde. Het proces begon met:
1. Nee ik wil niet stoppen! (Angst)
2. Hmmm hier zit wat in! (Hoop)
3. Ik ga steeds langzamer lezen want ik ben al op de helft van het boek (ontkenning)
4. Gatverdamme ik moet blijven roken van het boek maar ik wíl niet meer (frustratie)
5. Dit was je laatste sigaret (opluchting, blijdschap)

Ik HOEF nooit meer te roken!

Het stomme is dat ik niet meer wíl roken. Na een paar wijntjes heb ik een keer een trekje van mijn vriend zijn sigaret gehad en ik vond het vies! Maar ook was ik boos op mezelf, want ik hoefde niet meer te roken, ik wilde niet meer roken en tóch ging ik het proberen. Daarna heb ik nooit meer de behoefte gevoeld om te roken.

100 dagen

Ja, en nu ben ik al 100 zonder enige moeite gestopt. Oké de eerste paar dagen had ik een lichtelijk gevoel van heimwee dat af en toe de kop op stak. Dat is logisch, ik was verslaafd en ik moest afkicken. Maar geestelijk én lichamelijk heb ik eigenlijk vrijwel geen last gehad. Voorgaande pogingen waren afschuwelijk. Ik had huilbuien, voelde me lichamelijk ziek en hier had ik deze keer helemaal geen last van!
Maar ik stopte niet om misschien nog op gelegenheden te roken, zoals ik vroeger altijd deed. Deze keer nam ik definitief afscheid en moet er niet aan denken weer te beginnen.

Rook jij? Of ken je iemand die rookt? Het boek van Allen Carr is HIER te bestellen. Of HIER als E-book.
Ik las dit boek niet omdat ik op dat moment graag wilde stoppen, maar het heeft me overtuigd. Dus geef dit boek aan een geliefde, of aan jezelf als jij nieuwsgierig bent naar dit proces. Bij iedereen werkt iets anders, maar je hoort van zo veel mensen dat ze met dit boek kunnen stoppen. En wie weet, jij ook?

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”1001004005492076,666759262,9200000028217428″ name=”allen carr roken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Mocht je dit boek willen bestellen, zou je dat dan via een van mijn linkjes willen doen? Op deze manier kan ik namelijk de kosten uit mijn website halen en zo help je Groentje Gezond.

Ben jij al eens gestopt met roken? Hoe dan? En uiteraard, hoe lang?

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

kiki 18 december 2014 - 14:06

you go girl! Ik ben ook (soort) van gestopt. Zonder middelen, maar ik blijf het soms lastig vinden!

Reply
Anouk Vriezen 18 december 2014 - 15:42

Dankjewel! Goed dat je (soort van) gedtopt bent hoor. Snap dat het super lastig kan zijn. Zet hem op!

Reply
Kim 18 december 2014 - 14:38

Mijn vriend is puur op wilskracht gestopt, bij een glaasje durven we wel eens een sigaret opsteken maar de weken erna heeft hij er helemaal geen nood meer aan. Mijn vader zou beter stoppen voor zijn gezondheid – enkele jaren geleden hersenbloeding gehad – maar die is al jaren verloren. Ik ben dit jaar zijn secret santa en ben nu serieus aan ’t overwegen om hem het e-book cadeau te doen.

Reply
Anouk Vriezen 18 december 2014 - 15:41

Ik heb meerdere verhalen over ‘verloren’ mensen gelezen. Mensen die dachten nooit te kunnen stoppen. Dus misschien een goed idee. Ik raad het iedereen aan om te lezen. Ook als je niet per sé wil stoppen maar uit interesse. Er zijn ook boeken van Allen Carr over eten en drank trouwens. Maar die heb ik nog niet gelezen. Knap van je vriend hoor! Wilskracht is super moeilijk vind ik.

Reply
Jenn 19 december 2014 - 16:50

Wat goed van je! Ik heb gelukkig nooit gerookt 🙂

Reply
Hiep, hiep, hoera! Groentje Gezond 1 jaar! (En dat vier ik met taart) | Groentje Gezond 19 april 2016 - 20:30

[…] kilo afgevallen, maar ook weer zeven aangekomen (door de gruwelijke honger die ik had na het stoppen met roken). Op dit moment ben ik weer aan het afvallen, gewoon door weer mijn gezonde verstand te gebruiken. […]

Reply
Stoppen met roken, een halfjaar gestopt! - Groentje Gezond 13 januari 2017 - 16:50

[…] ik zijn. En toch was het 8 september 2014 anders. Ik wilde écht niet meer roken, alleen maar door een boek te lezen. Lees hier over mijn eerste dag als niet-roker […]

Reply
Liefde gaat door de maag: Cheesecake ijs - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:35

[…] heerlijk romig, maar erg zoet ijs. Ik ben niet echt een ijs-eter, ik had natuurlijk allang moeten stoppen met roken, maar mijn toetje bestaat nogsteeds uit een sigaret en/of een glas wiskey wanneer we uit eten gaan. […]

Reply
Hiep, hiep, hoera! Groentje Gezond 1 jaar! (En dat vier ik met taart) - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:39

[…] kilo afgevallen, maar ook weer zeven aangekomen (door de gruwelijke honger die ik had na het stoppen met roken). Op dit moment ben ik weer aan het afvallen, gewoon door weer mijn gezonde verstand te gebruiken. […]

Reply
Druk achter de schermen voor 2015 - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:41

[…] is nooit leuk, natuurlijk weten jullie ondertussen al dat ik super trots ben om een gestopte roker te zijn. Een niet-roker eigenlijk! Maar door het stoppen, ben ik meer gaan eten. Ook af en toe iets […]

Reply

Geef een reactie