Ovenschotel met zalm

Mijn video geïnspireerd op de Tasty video’s op Facebook staat online. Ik vind het echt super leuk om te zien dat de video massaal bekeken en geliked wordt.

Toch wil ik het recept ook hier neerzetten voor de mensen die niet van video’s houden, of gewoon het recept even na willen lezen.

Ovenschotel met zalm en groenten

Ingrediënten 

1 Aubergine

1 Courgette

1 Zakje worteltjes

3 Puntpaprika’s

150 ml (plantaardige) melk

2 Moten zalm

Een beetje olijfolie (of boter)

Bloem (om de saus dikker te maken)

1 bouillonblokje ( en een kopje heet water)

1 Bolletje mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snij de courgette en de aubergine in plakjes. Snij de rest van de groenten fijn. Snij de zalm in blokjes.

Maak de saus door een beetje olie te verwarmen en een beetje (2 el. ongeveer) bloem toe te voegen. Goed met de garde blijven roeren en al roerend de bouillon toevoegen (1 groentetablet met een kop heet water) voeg daarna de melk toe en zet het vuur wat lager. Voeg een beetje geraspte kaas toe. (Tip: knoflookpoeder en/of peper!) Blijf zeker nog even roeren en zet even weg.

Vet een ovenschaal in met boter of olie en doe de groenten in de schaal.

Persoonlijk maakte ik er een soort lasagne indeling van. Eerst een laag courgette, dan aubergine, wortels en paprika, daarna de zalm en als laatste topte ik de schaal met de overgebleven plakjes aubergine en courgette.

Strooi als laatste de mozzarella over de schotel heen.

Laat de schotel 30 tot 40 minuten op 180/200 graden in de oven staan.

Toen ik na 20 minuten de schotel uit de oven haalde waren de worteltjes nog niet helemaal gaar. Kijk dus even goed hoe jouw oven het doet, temperaturen kunnen soms verschillen en elke oven is anders! Jij kent je oven het beste maar blijf in de buurt en prik met een vork of satéprikker om te testen of alle groenten al gaar zijn.

Tip! Ik had champignons gekocht maar door de drukte van het filmen (iets met mijn telefoon aan de keukenkastjes duct tapen) was ik ze helemaal vergeten!

Ook kun je de wortels even laten koken zodat je zeker weet dat ze gaar zijn.

20160301_194026

3 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge