Wortelpannenkoekjes of wortelwraps

Wat is het soms toch moeilijk om te verzinnen wat je, behalve brood, mee kan nemen naar je werk of naar school! Een gezonde lunch is gewoon soms hartstikke moeilijk! Als ontbijt kun je een koffie smoothie, yoghurt met noten en honing, of zelfs appeltaart nemen. Maar als lunch? Ja, als je thuis bent kun je een eitje bakken, ik neem vaak kliekjes mee naar mijn werk van de avond ervoor, of maak een salade. Maar wat als je gewoon zin in iets lekkers hebt? Iets zonder al te veel koolhydraten maar wel goed vullend is zoals die bruine boterham met kaas?
Nou, dan maak je dunne wortelpannenkoekjes/wraps.

Wortelpannenkoekjes

d65576f9-1b82-4e34-99e1-51b6f118eb3d_zpsrlvptanh
Ingrediënten (voor 3 pannenkoekjes)

-1 klein zakje geraspte worteltjes

-3 eieren

-scheutje (plantaardige) melk (ongeveer 10 tot 20 ml)

-peper en zout

-2 el meel (ik had toevallig tarwemeel staan, maar speltmeel/amandelmeel of iets anders mag ook. Als ik havermout had gehad, had ik dat gebruikt)

Bereiding

Doe de ingrediënten bij elkaar in een mengkom en meng deze met een staafmixer tot een glad beslag. Zelf gebruikte ik mijn keukenmachine

maar het moet ook prima met een staafmixer gaan.

Doe een klein beetje kokosolie of andere olie in een koekenpan en zet deze op laag vuur.

Als de pan een beetje opgewarmd is schep je een beetje van het mengsel in de pan zodat je een hele dunne pannenkoek/wrap krijgt. Dikke

pannenkoeken zijn ook lekker met dit beslag maar dan moet je misschien meer beslag hebben.

Laat de pannenkoek garen en draai deze op als de bovenkant “droog” is.

Laat nog even bakken en je pannenkoek is klaar!

 

Tip: Extra vezels! Vervang de bloem door 40 gram havermout en voeg gebroken lijnzaad toe. Hierdoor wordt je wrap wel een dikkere pannenkoek

 

En nu?

Zo naturel zijn ze al heel erg lekker, maar ik heb zelf twee dingen uitgeprobeerd voor op mijn werk namelijk:

een wortelwrap met avocado
 photo 20160912_121453_zps5wicwdgy.jpg

en

een wortelpannenkoek met hoemoes en komkommer
 photo IMG_20160912_125531_zps8uli8wj2.jpg

 

Maar met zalm en kruidenkaas, ijsbergsla, tomaat, of honing/maple syrup zijn deze pannenkoeken waarschijnlijk ook goed te beleggen.

Of gewoon lekker met een plakje kaas. Mis je toch die boterham wat minder 😉

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge