Tomatensoep met rundvlees en veel groenten

by Anouk

Worden jullie al gek van alle soepjes die ik hier plaats? Ik kan er echt niets aan doen, ik hou van nieuwe soepen ontdekken.
HIER kun je zien welke soepen ik nog meer heb gemaakt.
 photo 20141216_192208_zpsqtfr6vay.jpg
Tomatensoep met rundvlees en veel groenten
Ingrediënten

350 gram soepvlees (rund)

1 blik tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

5 stengels bleekselderij

1 ui

1 heel bakje champignons

1 zak soepgroenten

1 bouillionblokje

klein beetje boter om mee te bakken

Bereiding

Snij de ui en bleekselderij in blokjes en de champignons in schijfjes. Bak het vlees een kwartiertje in de boter, voeg erna de ui en chamignons toe. Als de champignons een beetje bruin zijn en de ui glazig voeg dan de bleekselderij nog vijf minuutjes toe. Blus af met een liter water en een bouillionblokje.

Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen. Als laatste voeg je de soepgroenten toe.

Een basissoep, heel lekker en vooral stevig. Het rundvlees geeft heel lekker smaak aan het hele gerecht dus het is een echte aanrader.

TIP: voeg wat bloemkoolroosjes toe aan de laatste tien minuten. Maakt het heel lekker.

 photo 20141216_192328_zpshq5hj11o.jpg

 photo 20141216_192137_zpsabxdxeo9.jpg

Welke soep zou jij graag een keer op Groentje Gezond zien?

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

7 comments

Jenn 3 januari 2015 - 12:44

Klinkt goed, dat ga ik eens proberen. Alleen de ‘roosjes’ uit je laatste regel, die kan ik niet helemaal plaatsen…

Reply
Anouk Vriezen 3 januari 2015 - 14:29

Oeps! Bloemkool roosjes 😛

Reply
Mirjam 3 januari 2015 - 20:52

Ziet er erg lekker uit, leuk om een keer uit te proberen! En ook veel gezonder als zomaar een blik soep natuurlijk 🙂

Reply
Anouk Vriezen 4 januari 2015 - 12:52

Veeel gezonder en het koken van dit soepje kost even tijd (misschien een halfuurtje) maar je kunt het invriezen en opwarmen, maar ook koken terwijl je nog iets anders doet.

Reply
Natural Answer 15 februari 2017 - 10:56

Deze soep hebben we eergisteren gegeten. Echt een aanrader, zo lekker! Vooral de bloemkool roosjes geven het een lekkere bite.

Reply
Anouk 15 februari 2017 - 14:16

Wat leuk om te lezen, fijn dat de soep goed smaakte

Reply
Terrence 20 juli 2017 - 17:46

Hoi anouk, lekker soepje! Wel heb ik er een tip bij. Als je de tomatenpuree even mee bakt als laatste bij het vlees en de groente dan kan het even ontzuren. Als je het daarna afblust met bouillon dan mengt het ook lekker makkelijk!

Reply

Geef een reactie