Super makkelijke tomaten-groentesoep

Tomatensoep kan ik hele dagen eten. Als ik een grote pan met soep maak is hij ondanks dat ik vaak de enige ben die er van eet binnen een week op. Om mezelf te beheersen (al is het calorie-arme soep) vries ik vaak porties in. Op mijn werk kan ik dan een portie opwarmen, of als ik geen zin heb om te koken heb ik altijd iets makkelijks en lekkers in huis. Ja ik ben echt gek op tomatensoep. Mijn moeder maakte altijd op zondag tomatensoep waar ze een klein beetje (slag)room in deed om het nog romiger te maken.

Natuurlijk, nu ik een ‘groentje’ ben, maak ik een gezonde variant. Vol met een heleboel groenten. Maar wel door de staafmixer zodat ook kinderen deze soep heel erg lekker vinden!

 photo PhotoGrid_1391025428486_zpszvz7eia1.jpg

Ingrediënten

1 ui

eetlepel olijfolie

5 tomaten

1 klein blikje tomatenpuree

1 winterpeen

1 zakje soepgroenten

2 bouillonblokjes (tuinkruiden)

(optioneel: soya cuisine of geraspte kaas)

Bereiding

Zoals de titel al zegt is deze soep echt super makkelijk te bereiden! Je fruit een uitje in een grote pan in een eetlepel olijfolie. Dan doe je vijf middelgrote tomaten in de pan (je kan ze ontvellen, maar straks gebruik je toch de staafmixer dus ik ben af en toe lekker lui en ontvel ze niet) samen met twee liter water. Voeg de zak soepgroenten (of alle groenterestjes die je in huis hebt) in de pan, samen met de bouillonblokjes en de tomatenpuree. Snij de wortel in stukken en laat ook deze mee pruttelen. Laat alles ongeveer een halfuurtje koken en zet dan de staafmixer in de pan om het een glad mengel te maken.

Deze soep is caloriearm, maar je kan hem ook als maaltijdsoep maken door er rijst aan toe te voegen, of pasta.

De soep met geraspte kaas. Heerlijk om deze caloriearme soep nóg lekkerder te maken

De soep met geraspte kaas. Heerlijk om deze caloriearme soep nóg lekkerder te maken

Lekkere variaties

– Geraspte kaas in je tomatensoep, maakt het echt heel lekker en vullend

-Gehaktballetjes of spekjes de niet vegetarische mensen

-Room of soja cuisine (een heerlijk romig soepje krijg je dan)

-Rauwe uitjes in je soep (tip van mijn moeder)

-Zilveruitjes of augurkjes… Ik ben een gek mens maar ik vind dit nou echt lekker

-Taugé

12 comments

    • avriezen says:

      Hallo Kirsten, bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad nog een heleboel ideeën voor soepjes. Soepjes zijn ideaal en makkelijk te maken! Je kunt porties makkelijk invriezen en opwarmen. Liefs, Anouk

    • avriezen says:

      Soepjes zijn heerlijk Kirsten en er staan inderdaad nog een heleboel recepten op de planning. Wat dacht je van pompoensoep of groentesoep? Of misschien een minder bekende linzensoep? Voor mij is de laatste alleen een kwestie van: ‘ik heb er eens over gelezen’, dus dan krijg je gratis en voor niets een nieuwe ervaringsblog erbij

Geef een reactie