Review: de nieuwste rage, floatfit

Vandaag een speciale treat voor jullie, mijn goede vriendin Marloes was naar aanleiding van een filmpje dat ik op Groentje Gezond deelde helemaal enthousiast geworden over FloatFit. Ik kon helaas niet mee, maar heb haar weten te strikken voor een heuse gastblog. Stiekem ben ik wel jaloers dat ze gegaan is… de volgende keer wil ik mee!

Voor dag en dauw op een zondag(!)ochtend zat ik al op de fiets en daarna een snelbus en een trein op weg naar Ede voor de floatfit plus (fitness op het water). Heel even leek het mis te gaan op Ede centraal want in plaats van zoeken naar de juiste halte stond ik al append bij de verkeerde bushalte te wachten. En weg was de enige bus naar het zwembad. Maar ja.. ik was toch niet voor niks al zo lang onderweg. Dus hop dan maar een taxi. De taxichauffeur vond het wel sneu voor me dus die gaf me nog 4 euro korting (wat een schat!).

Eindelijk was ik dan in zwembad de Peppel, vol met gezinnen met kleine kinderen. De instructrice vroeg nog of ik zenuwachtig was. Nou dat niet. ‘Ik surf ook’, zei ik nog. Ze zei: ‘Oh dan wordt het voor jou een eitje.’ Waarop ik snel riep ‘nou dat dacht ik niet hoor!’

received_10154094760096061

Foto verkregen van de Peppel, Ede

Heerlijk om weer in het water te liggen, de laatste keer was in Ecuador vorig jaar zomer. Daar gaan we dan! Eerst even oefenen met wat evenwichtsoefeningen van de yoga maar daarna kwamen dan toch echt de fitnessoefeningen. Vooral de lunge en dan recht vooruitstappen bleek een uitdaging. ‘Maar wie niet valt die probeert ook niks nieuws’ dacht ik om mezelf aan te moedigen. Buikspieren, benen, billen, alles kwam aan bod. En nu ik dit typ voel ik vooral dat ik ook mijn rug heb getraind….dat wordt spierpijn!

Het was echt heel leuk. Een half uur is genoeg, maar je mag daarna ook nog lekker zwemmen als je wil. We hadden redelijk wat bekijks, dus daar moet je wel tegen kunnen maar de sfeer was luchtig en gezellig. Maandag 6 juni ga ik naar floatfit yoga. Ik ben benieuwd!

Als iemand met me mee wil, 6 juni kwart over 8, via Utrecht, laat het me weten!

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

5 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge