Perziktaart

Het lijkt wel alsof ik alleen maar lekkere recepten deel de laatste tijd. Nou deel ik natuurlijk altijd lekkere recepten maar deze komt uit het archief. Toen ik een keer jarig was maakte ik deze taart namelijk, maar omdat de titel iets van: ‘jarig en perziktaart’ was, heb ik besloten het recept opnieuw met jullie te delen zonder een hele lap tekst. Dus enjoy! Dit doe ik om mijn receptenindex makkelijk en overzichtelijk te houden.

Perziktaart

DSCN3647

DSCN3646

Ingrediƫnten
Bodem:
150 gr dadels
200 gr amandelen
speculaaskruiden

Voor de taart:
300 gr Griekse yoghurt
1 blik uitgelekte perziken (bewaar 50 ml sap)
(Of als je verse perziken gebruikt 50 ml sinaasappelsap)
1 el citroensap
4 eieren
60 gr (volkoren) bloem
mespuntje zout
Boter om de springvorm in te vetten
Eventueel 1 of 2 el honing naar smaak toevoegen

Bereiding

Voor de bodem:
Doe de amandelen, de dadels en de theelepel kruiden in een keukenmachine en laat deze draaien tot het mengsel goed gemixt en plakkerig is. Niet plakkerig genoeg? Voeg een of twee theelepels met water toe en laat nog even draaien.

Vet een springvorm in en gebruik bakpapier, doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk deze aan met een lepel. Zet even in de koelkast.

De rest:
Doe de perziken in een kom met citroensap en zet weg.

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eieren in een andere kom en mix deze met een mixer tot het heel luchtig is. Voeg daarna de bloem, het perziken- (of sinaasappel-)sap, de yoghurt, en na even proeven de honing toe. Vergeet niet op het laatst het mespuntje zout!

Giet het mengsel op de bodem.
Voeg als laatste de perziken toe.

Zet in de oven voor ongeveer drie kwartier en je taart is klaar!

Foto’s!

 

 

DSCN3648

DSCN3650

Volg Groentje Gezond ook op Facebook, Instagram en Twitter

2 comments

  1. josefinehallink@gmail.com'
    Josefine Hallink says:

    Hoi Anouk,

    Lijkt me erg lekker deze perziktaart. In de bereiding beschrijving heb je het over een theelepel kruiden. Om welke kruiden gaat het? Ze staan niet bij de ingrediƫnten.

    M.vr.gr.
    Josefine

    • Anouk says:

      Ik ga het meteen aanpassen! Het waren speculaaskruiden/koekkruiden. Je kan ook kaneel/nootmuskaat/gember/kardemon toevoegen maar zelf vind ik het fijn om een potje speculaaskruiden voor zulke gelegenheden te hebben staan.

Laat een reactie achter bij Josefine Hallink Reactie annuleren

CommentLuv badge