Overnight oats

  Ben je net als ik gek op havermout, maar vind je het teveel werk om ‘s ochtends nog helemaal klaar te maken? Probeer dan een keer overnight oats.  Dit is niets anders dan je havermout een nacht in een wekpotje met melk en fruit laten weken.

  20140722_093451

  Bij winkels als de Action, Ikea en Blokker kun je leuke wekpotjes vinden voor dit lekkere ontbijtje. Het scheelt een heleboel tijd ‘s ochtends en je hebt een heerlijk ontbijtje.

  Hoe maak je het?

  Je begint met een laag havermout in het potje (2 eetlepels) daarna bijvoorbeeld banaan, daarna weer een laag havermout en daarna weer een laag fruit of noten. Je kunt de gekste combinaties verzinnen! Bedenk wel dat noten niet meer heel hard zijn na ren nachtje weken, hou jij juist van een bite? Voeg ze dan pas ‘s ochtends toe.

  Als je alle lagen gemaakt heb vul je het wekpotje met (plantaardige) melk of water. Melk maakt het wel een stuk romiger.  Laat het wekpotje afgesloten de hele nacht in de koelkast staan en je hoeft niets meer voor je ontbijt te doen de volgende dag! Ideaal. Vooral als je normaal gesproken een uur eerder op moet staan omdat je je havermout kookt net als ik.

  Lekkere combinaties

  Havermout – banaan – rood fruit – kaneel

  Havermout – banaan – chocola – kaneel

  Havermout – appel – rozijnen – kaneel – snufje cayennepeper (appeltaart achtige smaak!)

  Havermout – kiwi

  20140722_093436

  Wat is jouw favoriete havermout combi?

   

Geef een reactie

CommentLuv badge