Knoflooksoep

by Anouk

Zijn jullie ook zo gek op knoflook? Ik weet dat het niet voor iedereen lekker ruikt, dus daarom voer ik iedereen in mijn omgeving vaak knoflookrijke voeding, zodat ze me niet vinden stinken :p

Met Sinterklaas kreeg ik van mijn moeder een streng gerookte knoflook. Het ruikt echt heerlijk, maar ik wist niet zo goed wat ik er mee kon doen. Bij de streng zat een briefje met het recept voor knoflooksoep. Jammer genoeg zat er room in en ik probeer weer een beetje op calorieën te letten, dus heb ik een eigen variant gemaakt. Super simpel. Wel met een bouillonblokje maar je kunt ook zelfgemaakte bouillon gebruiken.

Knoflooksoep van Anouk

Ingrediënten
4 bollen knoflook
4 uien
1 liter water (of zelfgemaakte bouillon)
1 bouillonblokje runder- of tuinkruiden
Olie of boter om in te bakken

Bereiding
Snij de ui en de knoflook heel fijn. Bak deze in een pan met een klein beetje olie of boter. (In het originele recept stond boter maar ik had alleen maar rijstolie en dat werkte prima)
Als de ui en knoflook glazig worden voeg je de bouillon toe. (Of los een bouillonblokje in een liter heet water en voeg dit toe)
En dan wachten tot de smaak helemaal tot zijn recht komt. Zelf heb ik het wel een uur laten pruttelen maar ik denk dat de soep na een halfuurtje pruttelen ook al lekker smaakt.

Tip
Dit soepje is echt heerlijk om zo te eten, maar je kunt ook allemaal lekkere dingen toevoegen om de soep meer ‘jou’ te maken. Denk aan een winterwortel in kleine blokjes gesneden, of bloemkool, of misschien zelfs kip of rundvlees.
Ik denk dat ik nog veel ga experimenteren met dit soepje.

Tip 2
Een hekel aan knoflookgeur? Of hebben mensen een hekel aan jouw knoflookgeur? Eet dan (verse) peterselie of drink een glas melk na het eten. Pepermuntjes of tandenpoetsen wil ook nog wel eens helpen.
Gaat dit niet? Zorg dan net als ik dat bijna iedereen in je omgeving gewoon lekker mee-eet 😉

Knoflook pellen
Iets waar ik een gigantische hekel (niet overdreven) aan had was knoflook pellen. Wat een gedoe!
Opeens zei vriendlief: ‘Je moet het gewoon pletten met een mes, ben je zo klaar…’
Dus zette ik onderstaande filmpje op Facebook

Maar zo kan het ook:

Of gebruik twee schalen die op elkaar passen en schud dan de knoflook. Is handig voor bijvoorbeeld deze soep!

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Tessa 28 januari 2015 - 09:25

Lekker is knoflooksoep he? Ik maak het ook heel vaak, maar dan met aardappel erin. Echt een aanrader!

Reply
Anouk Vriezen 28 januari 2015 - 11:40

Ja super lekker. Kan me ook voorstellen dat aardappel erin lekker is. Het is echt een fijne basissoep maar er kan een heleboel bij denk ik.

Reply
Jo's Daughter 29 januari 2015 - 18:25

Wat bijzonder om soep te maken van knoflook. Echt de ster van de show ipv alleen een ingredient 🙂

Reply
Anouk Vriezen 4 februari 2015 - 13:42

Ja inderdaad! En het geeft toch een heel andere smaak dan ‘gewoon’ knoflook. Heel apart.

Reply

Geef een reactie