Kip Tandoori makkelijk zelf te maken

Altijd al een keer zelf Kip Tandoori willen maken zonder pakjes of zakjes? Het recept dat ik hier plaats kon je origineel in mijn vijf-euro-per-dag challenge vinden, maar het werd tijd om dit recept zijn eigen plekje te geven. Na het maken van deze Kip Tandoori maak ik het altijd zelf, want dat is toch veel lekkerder dan uit een zakje waar veel zout, suiker en e-nummers inzitten. Je moet er wel een aantal kruiden voor aanschaffen die je misschien niet altijd in huis hebt, maar gedroogde kruiden gaan heel lang mee dus de investering doe je op de lange termijn.

Kip Tandoori

Voor 4 +/- personen

IMG_20140402_192353-Copy-Copy_zps7e342403

Ingrediƫnten

2 rode uien

3 teentjes knoflook

300 tot 500 gram kipfilet

Rijst

1 rode paprika

 

 

Marinade

2 eetlepels olie

2 theelepels kurkuma

2 theelepels korianderpoeder

2 theelepels komijn

1 theelepel cayennepeper

 

Saus

200 ml water

250 ml yoghurt

2 blikjes tomatenpuree (of 1 groot blikje)

Peper/ zout

(nog meer korianderpoeder, kurkuma, komijn, cayennepeper, allemaal naar smaak. Eventueel nog paprikakruiden)

 

Salade

1 komkommer

1 kopje yoghurt

Paprikakruiden

Cayennepeper

Bieslook

Optioneel: Een eetlepel mayonaise

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en marineer met de kurkuma, koriander, komijn, olie, en cayennepeper. Zet in de koelkast voor ongeveer een halfuur. (hoe langer gemarineerd hoe lekkerder de kip)

Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan. Voeg de kip toe en bak alles tot het gaar is. Snij de paprika in stukjes, en laat deze nog een minuutje bakken bij de kip.
Zet ondertussen de rijst op en laat deze koken.

 photo IMG_20140402_184827-Copy-Copy_zpsa633b16f.jpg

Terwijl de rijst op staat voeg je 200 ml water bij de kip. Daarna roer je de tomatenpuree erdoorheen. Als dit kookt zet je het vuur laag en voeg je de yoghurt toe. Daarna is het vooral veel proeven. Zout en peper, meer kurkuma/komijn en korianderpoeder. Paprikapoeder, cayennepeper. Het is echt proeven en maak de saus eigen.

Giet de rijst af en laat deze nog even in de pan.

Als laatste de komkommersalade. Wat binnen vijf minuutjes klaar is. Doe in een bakje: yoghurt met eventueel een lepel mayonaise voor een extra romige smaak. Knoflookpoeder, cayennepeper, bieslook, eventueel Italiaanse kruiden. Was een komkommer en snijdt deze met een kaasschaaf tot dunne plakjes. (Of snij de komkommer in plakken of blokjes, het kan allemaal!) En klaar is je komkommersalade!

Eet smakelijk

 

Tip: voeg aan de rijst een blikje worteltjes/erwtjes toe

IMG_20140402_192141-Copy-Copy_zpsa6e31567

 photo IMG_20140402_192353-Copy-Copy_zps7e342403.jpg

 

 

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

2 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge