Jarig! + Perziktaart recept

DSCN3658

Vandaag is het de elfde van de elfde… 11-11-1990, vierentwintig jaar geleden werd ik geboren en elk jaar vier ik op deze datum mijn verjaardag. Voor Brabanders en Limburgers (en misschien een paar andere plekken) is de elfde november de startdatum van Carnaval. In andere steden en dorpen gaan kinderen langs de deuren om snoep op te halen voor Sint Maarten. En ik? Ik vierde altijd mijn verjaardag :)

Daarom stelde ik de vraag: Welke taart willen jullie graag zien op mijn blog?
Kwarktaart, appeltaart, cheesecake, een heleboel opties werden door jullie genoemd (terug te vinden hier)

Uiteindelijk liep ik in de winkel te tobben, wat zal ik eens doen? Ik had al eens een hele lekkere taart gemaakt van (recept Voedzo) maar nu was het tijd voor een zelfverzonnen taart.
Spannend! Want zo vaak bak ik geen taart ­čśë

Het is een semi gezonde taart geworden, minder calorie├źn dan een banketbakkerstaart, maar niet 100% gezond.

Dit weekend ging ik de taart testen, want ik vierde mijn verjaardag al voor mijn familie. Ze kregen de keuze:
Een zelfgemaakte perziktaart
├│f
Gekochte Apfelstr├╝del met ijs en warme vanillesaus.

Misschien verwachtte je het niet, maar er waren mensen die voor deze perziktaart kozen ├ęn hem heel erg lekker vonden!

Daarom deel ik vandaag, ja het is nu ├ęcht mijn verjaardag, deze taart. De foto’s zijn genomen met de camera van mijn ouders (want daar vierde ik mijn verjaardag), ik ben hard aan het sparen voor een camera voor de blog om mooiere foto’s te maken maar dat duurt nog wel even.

Perziktaart van Anouk
DSCN3647

DSCN3646

Ingredi├źnten
Bodem:
150 gr dadels
200 gr amandelen

Voor de taart:
300 gr Griekse yoghurt
1 blik uitgelekte perziken (bewaar 50 ml sap)
(Of als je verse perziken gebruikt 50 ml sinaasappelsap)
1 el citroensap
4 eieren
60 gr (volkoren) bloem
mespuntje zout
Boter om de springvorm in te vetten
Eventueel 1 of 2 el honing naar smaak toevoegen

Bereiding

Voor de bodem:
Doe de amandelen, de dadels en de theelepel kruiden in een keukenmachine en laat deze draaien tot het mengsel goed gemixt en plakkerig is. Niet plakkerig genoeg? Voeg een of twee theelepels met water toe en laat nog even draaien.

Vet een springvorm in en gebruik bakpapier, doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk deze aan met een lepel. Zet even in de koelkast.

De rest:
Doe de perziken in een kom met citroensap en zet weg.

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eieren in een andere kom en mix deze met een mixer tot het heel luchtig is. Voeg daarna de bloem, het perziken- (of sinaasappel-)sap, de yoghurt, en na even proeven de honing toe. Vergeet niet op het laatst het mespuntje zout!

Giet het mengsel op de bodem.
Voeg als laatste de perziken toe.

Zet in de oven voor ongeveer drie kwartier en je taart is klaar!

Foto’s!

DSCN3646

DSCN3647

DSCN3648

DSCN3650

DSCN3654

9 comments

  1. jasmijn@fam-verkaik.nl'
    Mijntje says:

    Hey Anouk,

    Van harte gefeliciteerd met je 24ste verjaardag! Geniet er maar vollop van en laat je lekker gaan. ^_~
    Je resultaart mag er zijn, ‘t ziet er erg lekker uit joh! Goed gedaan.
    Ik wens je nog vele gezonde en gelukkige + liefdevolle jaren. Groetjes en liefs,
    Mijntje.

  2. femke.vandenberg91@gmail.com'
    Femke says:

    Zoo die taart ziet er vet lekker uit!
    En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.g Hopelijk heb je een leuke dag gehad, zowel met je familie in het weekend als op je echte verjaardag :)

  3. maxime.zippora@gmail.com'
    maxime says:

    Bedankt voor het recept. Heb de taart gemaakt en hij was lekker! Alleen zal ik zelf de volgende keer geen perzik uit blik meer gebruiken. Maar voor seizoensfruit zoals peer gaan:)

Geef een reactie

CommentLuv badge