Heerlijke bosbessen/havermout muffins

Ben jij een zoetekauw? Normaal gesproken ga ik altijd voor hartig, een stukje kaas bijvoorbeeld. Maar op sommige dagen (denk aan Moederdag!) zijn zoete hapjes helemaal goed! Dus heb ik deze gezonde havermout muffins gemaakt. Met bosbessen en cranberry’s. Er zit geen meel of suiker in (alleen drie theelepels bakpoeder) dus helemaal geschikt voor mensen die de voedselzandloper doen.

 photo 20140509_144106_zps73a590f7.jpg

Ingredi├źnten (voor ongeveer 10 muffins)

2 eieren

1 banaan

1 el honing

3 tl bakpoeder

100 gram havermout

50 gram cranberry’s

50 gram bosbessen

2 tl kaneel

2 el olie

snufje zout

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Klop de eieren luchtig. Voeg terwijl je blijft kloppen de honing, kaneel, zout (brengt de zoete smaak naar voren), olie en bakpoeder toe. Blijf goed kloppen en sla de lucht niet uit het mengsel! Prak een banaan en voeg deze toe. Hou je niet zo van stukjes? Gebruik een blender of een staafmixer.

Voeg als laatste de havermout, de bosbessen en de cranberry’s toe. Doe het mengsel in vormpjes en zet ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Weet je niet zeker of de muffins gaar zijn? Prik even met een sat├ęprikker in de muffins. Is deze nog nat? Dan moeten ze nog even terug.

Warm zijn ze heerlijk! Maar ze zijn minder plakkerig als je ze even laat afkoelen.

Tip! Voeg wat brokjes pure chocolade toe aan dit mengsel. Of voor kinderen hagelslag of jam. (wel minder gezond maar wel extra lekker)

 photo 20140509_144038_zps3940d60c.jpg

Geef een reactie

CommentLuv badge