Gys, biologische hotspot in Utrecht

10670120_814682088584326_7255509498508853313_n

Ben je in Utrecht en heb je zin in een gezonde, biologische, misschien zelfs veganistische maaltijd? Loop dan even langs Gys, vanaf oktober is dit restaurant gelanceerd en de jongens (Vincent en Gijs) doen het volgens mij heel goed. Afgelopen vrijdag zat het namelijk bommetje vol! Ze hebben trouwens voor de vleeseter ook gewoon vlees en vis.
Het is een ideale plek als je een lekker broodje wil voor de lunch, of een goed vullende avondmaaltijd. Maar daarover later meer ;).

Kinkjes uit de kabel
Ik had eerlijk gezegd al eerder willen schrijven over Gys. Het is namelijk een heel leuk concept, alles biologisch, fair trade, het was perfect voor mijn Vegan Challenge en het interieur en de bedrijfskleding zijn allemaal duurzaam. Geweldig toch?!
Alleen was het niet handig van mij om met een vriendin en vriendlief precies met de opening langs te komen. De bediening wist nog niet veel van de kaart (maar was uitermate vriendelijk en stressbestendig!) en ik kreeg als ‘veganist’ een lamsburger voorgeschotelt. Oeps…

Maar alle kinkjes zijn op dit moment uit de kabel en ik heb echt fantastisch gegeten afgelopen vrijdag. Even een klein verslagje.

Lekker eten bij Gys
Toen we rond een uur of acht binnenkwamen waren we bijna bang dat er geen plek meer voor ons was. Het was lekker druk!
Gelukkig was er nog een hoge tafel met twee barkrukken beschikbaar waar we konden zitten. De vorige keer toen we bij Gys waren, was er heel veel echo. Alle stemmen ketsten tegen de muren af. Daar is gelukkig wat aan gedaan, en de sfeer was gezellig en goed.

Meteen kwam een serveerster vragen of we iets wilden drinken, een biologisch wijntje of een biertje van de Leckere (bier uit Utrecht)?
Heerlijk!

Op de kaart stond dat je naast alle lekkere maaltijden met vis, vlees of veganistisch/vegetarisch ook kon kiezen uit een proeverij. Een hoofdgerecht met de keuze van de chef die om de zoveel tijd weer veranderd. Dat klonk wel goed! Vooral omdat ik het natuurlijk voor Groentje Gezond ging gebruiken ;).
Dus ik koos de proeverij vlees, en vriendlief ging weer voor de lamsburger die hem de vorige keer super goed was bevallen.

 photo 20141219_202508_zpsvxcv4s7h.jpg
Al heel snel stond het eten voor onze neus. Kijk nou wat lekker!
De serveerster kon me bij vrijwel alles precies vertellen wat het was, alleen de kaas moest ze even navragen. Het was Brabantse blauwe kaas met jam. Eigenlijk hou ik normaal gesproken niet van blauwe kaas maar deze combinatie was echt heel erg lekker.
Dat moet ik zowiezo zeggen, alle combinaties van het eten waren goed. De saus, niet teveel of te weinig, zoet/zuur/zout e.d. allemaal goed op elkaar afgestemd.

 photo 20141219_202531_zpsxdlvqwig.jpg
Voor twee personen heb je echt genoeg aan een bakje patat die ook weer lekker is. Zelfs tijdens het typen van deze blog heb ik alweer zin in zo’n frietje :p.

Na onze maaltijd zaten we eigenlijk al bomvol. Maar toch zagen de toetjes er zo lekker uit! We besloten eerst nog een wijntje te drinken voordat we naar de toetjes gingen kijken. Dat was helemaal geen probleem.

 photo 20141219_211226_zpsi3uywvyq.jpg
Vriendlief bestelde een gele smoothie met o.a. banaan en ananas. Hij zei zelfs dat deze smoothie lekkerder was dan de smoothies die ik wel eens maak, dus daar baalde ik stiekem van maar is misschien wel een groot compliment voor dit restaurant. (Eerder zij vriendje nog dat ik hem altijd wakker mocht maken voor een zelfgemaakte smoothie… Maargoed)

 photo 20141219_211425_zpsqop56mam.jpg
Ik koos voor de ‘cake van de week’, een lekkere cake met munt. Maar we kregen twee lepeltjes en vriendlief viel ook aan dus we hebben hem lekker samen opgepeuzelt. Maar goed ook, misschien. Want zoals ik al zei zaten we al belachelijk vol.

 photo 20141219_211832_zpsemh063nv.jpg

En het toetje was op!

Het klinkt misschien allemaal te optimistisch, ik ben niet gevraagd door de mensen van Gys om iets te schrijven maar het was gewoon echt heel lekker. Vooral misschien omdat mijn eerste ervaring niet helemaal geweldig was. Als ik alle foto’s weer bekijk krijg ik echt weer zin om er te gaan eten, dus dat doen ze goed!

Pluspunten
– Mega lekker eten voor een heel zacht prijsje (duurste hoofdgerecht zonder friet is 10 euro)
– Keuze uit vlees, vis, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij. Allemaal duidelijk aangegeven met symbolen op de menukaart.
– Fijne sfeer, aardig personeel
– Net buiten het winkelcentrum maar goed te lopen
– Heel veel gezonde opties!

Minpunten
Ik kon niet echt wat bedenken eigenlijk. Behalve dat bij de opening alles fout leek te gaan wat fout kon gaan, maar twee maanden later is het echt een toprestaurant waar ik graag vaker eet.

Info
Gys
Voorstraat 77
3512 AL Utrecht
www.gysutrecht.nl
info@gysutrecht.nl

Elke dag open
van 10u tot 22u

Volg Gys ook op Facebook.

*De foto’s van het eten zijn door mij genomen, de rest heb ik gevonden op de Facebookpagina van Gys (zie hierboven)

6 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge