Gumbo

by Anouk

Toen ik voor het eerst The Princess and the frog, van Disney zag, was ik benieuwd naar het recept van ‘Gumbo’. Het is een mengelmoessoepje met vlees en vis en is in Louisiana ontstaan in de 18e eeuw. Ik heb meerdere recepten opgezocht en mijn eigen versie gemaakt!

 

20140624_213909

Ingrediënten

1 winterpeen

1 ui

4 stengels bleekselderij

4 teentjes knoflook

1 blik tomatenblokjes

1 zak spekjes (500 g)

5oo g garnalen (diepvries)

1 bouillonblokje

30 g volkorenbloem

3 stengels bosui

Bereiding

Bak de spekjes in een hapjes/soeppan (zonder boter want er komt veel vet vanaf). Voeg de knoflook, ui, wortel én bleekselderij toe.

Voeg de bloem toe en schenk bouillon in de pan (1 l water met 1 bouillonblokje). Goed roeren! Voeg de tomatenblokjes toe.

Laat de pan een uurtje op laag vuur staan met de deksel schuin op de pan.

Voeg na dat uur de garnalen toe en laat tien minuutjes pruttelen.

Voeg voor het opscheppen de bosui toe.

 

 

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie