Goedgevulde groenteschotel

 photo 20150628_183637_zpshdzqpl1u.jpg

Ja daar ben ik weer! Morgen een volledige update met hoe het nu allemaal gaat… Vandaag ga ik gewoon lekker een nieuw recept posten. Een heerlijke groenteschotel uit de oven. Het is veel snijwerk, maar verder super simpel! Een heerlijke schotel, eventueel kun je ook nog wat pasta of rijst erbij eten maar ik vond het behoorlijk vullend! Ik denk dat dit gerecht genoeg is voor 3 tot 4 personen.

 photo 20150628_183647_zpsbhzeaj21.jpg

Groenteschotel uit de oven
Ingrediënten
1 zak worteltjes
1 bakje champignons
1 blik tomatenblokjes
1 zakje spekjes
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
5 stengels bleekselderij
100 ml kookroom
2 teentjes knoflook
peper
Italiaanse kruiden
Optioneel: kaas!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak de spekjes in een hapjespan, of gewoon een grote koekenpan. Snij ondertussen alle groenten in reepjes, blokjes of gewoon kleine stukjes en doe alles in de pan. Bak tot het een beetje bruin wordt.
Voeg als laatste een half blikje tomatenblokjes toe.

Maak ondertussen een saus met de kookroom een beetje peper, Italiaanse kruiden en de helft van de tomatenblokjes. Daarbij roerde ik twee tot drie eetlepels geraspte kaas door de saus voor de knapperige korst. Ik deed er zelf een paar eetlepels water bij om het wat beter te kunnen verdelen over de schotel.

Doe de groenten in een ingevette ovenschaal, doe als laatste de saus eroverheen en laat ongeveer 20 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

 photo 20150628_184137_zps6yesuvia.jpg

4 comments

Laat een reactie achter bij Anouk Reactie annuleren

CommentLuv badge