Gezonde warme chocolademelk

Eigenlijk had ik het plan om een recept te delen voor zelfgemaakte iced tea, maar gisteren kwam ik doorweekt van de regen om half acht thuis van mijn werk. Ik was moe, koud en had zin in iets lekkers. Het liefst heel slecht warme chocolademelk met een grote toef slagroom.

Af en toe kan zoiets geen kwaad, maar ik besloot mijn gezonde variant te maken. Super simpel, snel klaar en lekker!

Warme chocolademelk maar dan gezond(er)

 photo 20140819_200131_zpshxctsssi.jpg

Ingrediënten voor 1 mok

150 ml (soja) melk

100 ml water

1 el ongezoet cacaopoeder

1 theelepel honing (is zoet genoeg voor mij, maar misschien wil je 2 of 3 lepeltjes toevoegen)

Bereiding

Deze chocolademelk kun je op meerdere manieren maken. Manier 1 is in de magnetron. Maar omdat ik steeds bewuster geen magnetron meer gebruik (o.a. door straling) zal ik dit niet aanraden. Mocht je dit toch willen doen kun je alle ingrediënten in een mok doen en de magnetron een minuutje aanzetten.

Mijn manier als ik de tijd heb. Ik giet alles in een pan en laat het al roerend rustig opwarmen.

Mijn manier als ik geen zin heb om te wachten, of geen zin heb in afwas:

Doe de melk en het cacaopoeder in een mok. Voeg kokend water toe en roer tot de cacao is opgelost. Voeg als laatste een lepeltje honing toe.

Even helemaal genieten! Zonder je schuldig te voelen 😉
 photo 20140819_231213_zpskqnc1lwm.jpg
Lekker warm van het douchen genieten van de chocolademelk. Yum!

De leuke mok mocht ik voor de foto’s lenen, dankjewel Rick!

2 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge