Groentje Gezond
  • Blogs
    • Gezond algemeen
    • Informatief
    • Mindset en lifestyle
    • Persoonlijk
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Mediakit
  • Disclaimer

Groentje Gezond

  • Blogs
    • Gezond algemeen
    • Informatief
    • Mindset en lifestyle
    • Persoonlijk
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Lekker gezondReceptenVegetarisch/Veganistisch

Gezonde cheesecake

written by Anouk 6 maart 2017

Een gebakje wat ik altijd erg lekker vind is cheesecake. Niet heel gezond natuurlijk met alle suiker die je erin gooit om hem zo lekker te maken. Deze mini cheesecakejes kun je leuk aan visite opdienen, maar als je er een grote taart van wil maken heb je hoogstwaarschijnlijk het dubbele aantal ingrediënten nodig. Het originele recept hiervan is uit 2015 toen Groentje Gezond een jaar bestond. Omdat ik in die tijd wel eens recepten deelde in een artikel over iets anders heb ik voor het gemak het recept weer in de receptenlijst gezet zodat hij makkelijker te vinden is. Geniet ervan! Dit recept bevat verder geen toegevoegde suikers, alleen een klein beetje honing.

Gezonde mini-cheesecake

Print dit recept
Porties: 12 stuks Voorbereiding: 10 minuten Tijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 'koek'bodem
  • 100 gr havermout
  • 2 bananen
  • 30 gr noten
  • olie om cupcakevorm in te vetten
  • cheese top
  • 2 bakjes witte roomkaas
  • 2 eieren
  • 2 tl zelfrijzend bakmeel
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml yoghurt of kwark (kan allebei)
  • 2 el honing
  • Aardbeien jam
  • 1 doosje aardbeien (diepvries)
  • 2 el honing

Bereiding

Voor de bodem maak ik een soort havermoutkoekjes. Prak de bananen fijn en voeg fijngehakte noten en de havermout toe.
Zet de oven aan op 180 graden.
Vet de vormpjes van een muffinvorm in met olie of boter, en doe het mengsel voor de bodem erin. Druk goed aan met een lepel en zet in de oven. Wees niet bang, in een goed ingevette vorm laat de bodem makkelijk los als je ze uit de oven haalt. Desnoods kun je bakpapier gebruiken maar ik vond dat veel gedoe.

Na tien minuten uit de oven halen.

Terwijl de koekbodem in de oven staat kun je het beslag maken voor de cheesevulling.
Gebruik een mengkom om de kaas, eieren, het citroensap, de honing, het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt of kwark toe te voegen en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Giet het mengsel op de koekbodem (als de koekbodem klaar is) en zet weer in de oven.

Ik heb gemerkt dat de cheesecake in mijn oven ongeveer 35 tot 40 minuten moet bakken voor het helemaal gaar is.
Maar dit kan per oven verschillen, let goed op de taartjes, en prik met een satéprikker als je het niet vertrouwd. De tijd kan dus langer of korter zijn. Zet de oven in ieder geval niet veel hoger anders heb je een grote kans dat de taartjes aanbranden en niet gaar worden.

De topping maak je heel makkelijk door een doosje aardbeien te ontdooien. Dit kan gewoon in een pan. Voeg 2 eetlepels honing toe en kook totdat het papperig wordt. Ik kwam een beetje in tijdnood dus ik heb het mengsel met de staafmixer fijn gemalen, maar het hoeft niet. Het wordt al snel een dik mengsel, jam-achtig en dat is precies wat je wil!

Gezonde cheesecake was last modified: november 11th, 2017 by Anouk

Extra

De koekbodem is ook lekker om als koekjes te eten!

 

 

 

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Gezonde cheesecake was last modified: november 11th, 2017 by Anouk
cheesecheesecakeGezondgezondehavermouthoningjam makenlekkermakkelijkreceptsuikervrij
10 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Groentje geluk?
next post
Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groenten

You may also like

Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

10 oktober 2014

Warme pastasalade met pesto en cherrytomaatjes (vegan)

6 oktober 2017

Kruidige eierkoeken

22 mei 2017

Heerlijke bosbessen/havermout muffins

10 mei 2014

Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus

6 augustus 2014

Maandje Vega

20 januari 2014

Restjes als lunch + recept bonenschotel

15 januari 2014

Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem

23 oktober 2017

Spinaziewraps met broccoli

26 mei 2014

Vegetarische quiche fungi met havermoutbodem

23 oktober 2017

10 comments

jenn 6 maart 2017 at 22:41

Klinkt goed! Ik was nog op zoek naar een bestemming voor mijn pak met havermout, ik ga deze zeker onthouden.
jenn onlangs geplaatst…Testje: hoe ver zou ik komen in Expeditie Robinson?My Profile

Reply
Anouk 6 maart 2017 at 22:51

Eventueel kan je ook gewoon de havermoutkoekjes kunnen maken zonder de cheese topping. Oeh! Misschien ga ik binnenkort wel de havermoutkoekjes maken zoals ik ze toen maakte maar dan met bijvoorbeeld pure chocola of rood fruit! Haha, ik krijg inspiratie als ik hoor dat iemand van de havermout af moet 😉
Anouk onlangs geplaatst…Gezonde cheesecakeMy Profile

Reply
Josine 7 maart 2017 at 10:41

Mmmmm dat ziet er lekker uit zeg! En een goed idee, die koekjes van havermout. Liefs Josine
Josine onlangs geplaatst…trainingsbroekMy Profile

Reply
Anouk 7 maart 2017 at 11:30

Meestal zijn gezonde taarten met dadels of alleen noten, en daar hou ik niet zo van dus heb het over een andere boeg gegooid haha.
Anouk onlangs geplaatst…Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groentenMy Profile

Reply
Aneta 10 maart 2017 at 14:46

Wat lekker en volgens mij is dit een super makkelijk gerechtje om te maken

Reply
Anouk 12 maart 2017 at 23:09

Klopt, én heel erg lekker!
Anouk onlangs geplaatst…PerziktaartMy Profile

Reply
Am 23 maart 2017 at 01:17

Hoeveel gram witte roomkaas gebruik je?

Reply
Anouk 23 maart 2017 at 11:38

Goeie vraag, meestal gebruik ik bakjes monchou van 200 g. Dus 400 g in totaal
Anouk onlangs geplaatst…Bloggen voor Linda.Lijnt?My Profile

Reply
Pascale 21 december 2017 at 00:52

Is dit een taartje of kan dit ook als dessert?

Reply
Anouk 21 december 2017 at 08:26

Kan zeker ook als dessert! Het zijn mini taartjes dus voor bijvoorbeeld kerst of uitgebreid samen eten is dit recept ook heel geschikt.

Reply

Laat een reactie achter op Anoniem Cancel Reply

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Ik steun Emily door te lopen voor lyme, steun je mee?

Recente artikelen

  • Zomerse quinoa salade
  • Lopen voor lyme 2018
  • Kleurrijke bietennoodles
  • Ik vecht niet meer tegen mezelf en knipte mijn haar kort
  • Ik zou zo graag meer willen doen!
Topblogs mytastebe.com
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert: Ons cookiebeleid
No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Mediakit
  • Disclaimer

@2017 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top