Frisse komkommersalade met kwark en knoflook

Deze komkommersalade eet ik wel een paar keer per week. Per week? Ja per week. Het is gewoon zeer lekker, naast een salade eet ik gewoon vaak nog dit, omdat dit niet zo goedgevuld is als een gezonde salade maar wel érg lekker. Ik maak hem op twee verschillende manieren, maar het idee is hetzelfde.

58613d0d-4c7c-4102-bbcd-ba33f6cd036c_zpsx4hbvuze

 

Manier 1 

Ingrediënten

– 1 komkommer

– 1 el mayonaise

– ongeveer 15-20 dl (magere) yoghurt

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– verse bieslook

– peper en zout

Bereiding

Doe de mayonaise en de yoghurt in een kom en meng deze door elkaar. Snipper de ui en snij de knoflook klein (of gebruik een knoflookpers). Voeg ook wat verse bieslook toe, dit kan je knippen of snijden.

Rasp de komkommer (of snij deze klein) en roer door het yoghurtmengsel.

*Als variatie kan je ook de komkommer in blokjes snijden (snij eerst de komkommer doormidden, snij dan over de lengte twee of drie keer en snij dan blokjes door over de breedte te snijden).

 

 

 

Manier 2 (voor de makkelijke maandag)

Ingrediënten

-1 komkommer

-1 el mayonaise (optioneel want kwark is al heel romig)

– een paar grote scheppen kwark (3 of 4 scheppen)

– 2 el water

– 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

– knoflookpoeder naar smaak (ik strooi vaak best veel, maakt het pittig)

– peper en zout

Bereiding

Meng de mayonaise (optioneel) en de kwark. Vind je dit net als ik te dik? Leng dan aan met een paar eetlepels water tot jij vindt dat het de

goede consistentie heeft.

Voeg de kruiden toe, ik gebruik vaak een potje gedroogde Italiaanse kruiden maar wissel ook wel eens af met paprikapoeder, peterselie. Nét wat goed bij

de hoofdmaaltijd past.

Voeg de knoflookpoeder toe en wat peper en zout.

Snij de komkommer, je kunt kiezen voor blokjes, schijfjes, raspen etc.

Eet smakelijk!

 

Wat ik ook doe is een combinatie van deze twee. Soms heb ik zin in blokjes komkommer, soms in dikke schijven, soms helemaal fijn geraspt en soms maak ik plakjes met een kaasschaaf of dunschiller. Ik ben gewoon helemaal gék op komkommer dus ik wissel af met deze manieren.
 photo e09662ba-d47a-4579-9bed-1aae1c843d88_zpspwgwiyia.jpg

 photo 20160830_191043_zpsulmgztlk.jpg
Lekker als bijgerecht, en het past bij álles, althans dat vind ik.

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge