Frisse bietensalade

Koken met producten die je nog in huis hebt is vaak leuk en er komen meestal wel interessante gerechten uit. Ik was bij een vriendin en het was etenstijd, haar koelkast lag vol met lekkere dingen. Ze wilde eerst mijn bietensoep met rode paprika en linzen maken, maar ze was vergeten de linzen eerst te weken (ik koop vaak linzen uit blik). We besloten een lekkere bietensalade te maken met quinoa zodat het goed als hoofdgerecht te maken was. We moesten improviseren maar uiteindelijk was het een heerlijk gerecht geworden. Ik ga dit zeker vaker maken, het lijkt me vooral lekker als het zomer is.

Ingrediënten

500 gram bieten

1 rode ui

Half pakje fétakaas

Quinoa (ongeveer 100 gr per persoon)

“Dressing”

Vier eetlepels magere kwark

2 eetlepels olijfolie

Peper

(aanrader knoflook)

Bereiding

(Super makkelijk!) Zet een pan met water op het vuur en bereid de quinoa zoals op het pak staat. Pak een grote schaal en snijd de bietjes, ui, feta in stukjes. Meng de ingrediënten voor de dressing in een ander schaaltje of kopje en meng dit door de bietjes. Eigenlijk is dan je salade al klaar! De quinoa kan door de salade gemengd worden of naast de salade gegeten worden. Maar je kunt natuurlijk variëren. Wat heb je allemaal in huis wat nog lekker bij bietjes gegeten kan worden? Bleekselderij? Appel? Zoete aardappel? Dit is gewoon even proeven en proberen. Zelf gebruik ik vaak een deel kwark en een deel mayonaise (suikervrij) voor de dressing. Dit maakt de salade een stuk romiger. Maar je kan ook alleen kwark gebruiken met een beetje citroensap.

Gerechten als deze zijn leuk omdat je eindeloos kan variëren en de uitkomst altijd goed is als je tussendoor maar goed blijft proeven. Mijn vriendin heeft de volgende dag nog een portie op kunnen eten als lunch. Waarschijnlijk is deze portie genoeg voor vier personen.

 photo 20140216_184526-Copy2_zps510462fd.jpg

4 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge