Geen E-nummers meer in Honig producten

by Anouk

honig

Goed nieuws, onder andere het Financieel Dagblad en RTL nieuws meldden vandaag dat Honig E-nummers in de ban gaat doen. Ook gaat het zoutgehalte in de pakjes en zakjes naar beneden én wordt in de toekomst palmvet vermeden door de fabrikant.

Persoonlijk raad ik nog steeds iedereen aan om lekker een zelfgemaakte maaltijd op tafel te zetten, omdat je met eenvoudige middelen een gezonde maaltijd klaar kan maken zonder toevoegingen. Maar ik vind het toch goed nieuws dat een groot merk zoals Honig er mee bezig is hoe ze hun producten gezonder kan maken. Nog onbekend is welke smaakstoffen er in de plaats gaan komen ter vervanging van het zout, de e-nummers en het palmvet. Blijf dus vooral etiketten lezen en blijf kritisch als het gaat om pakjes en zakjes. Vaak is het bijna net zo makkelijk zelf een gerecht op tafel te zetten met minder zout en/of suiker.

[bol_product_links block_id=”bol_57fba233a1a5a_selected-products” products=”1001004005600642″ name=”enummers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″rel=”nofollow” admin_preview=”1″]

Benieuwd naar e-nummers? Het boekje Wat zit er in uw eten? is een aanrader als het gaat om rare e-nummers. Ook zijn er meerdere apps te downloaden om te zien wat er nou precies ergens in zit (en of het een dierlijke, plantaardige of synthetische oorsprong heeft). Dit is een affiliate link. 

Overwinning van de consument?

Ik denk dat de consument steeds meer aangeeft dat we puur, eerlijk en gezond willen eten. Dat maaltijden zoals die van Honig pretenderen om gezond te zijn maar uiteindelijk veel meer suiker en zout bevatten dan wanneer je zelf een maaltijd maakt. Honig krijgt al langer kritiek dat het eten te zout zou zijn en door het gebruik van MSG.
Binnenkort komt daar een artikel over online, aangezien in bijvoorbeeld Canada MSG (oftewel  E621 of ve-tsin) uit den boze is. Daarover z.s.m. meer, ik was nog bezig met mijn research.

Denken jullie dat dit een overwinning is van de consument? Hoe zien jullie deze ontwikkeling van Honig?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Lucy 10 oktober 2016 - 16:34

Oh en zout die pakjes!!
Een week of wat terug kwam ik met iemand op het gesprek van macaroni op de ouderwetse manier. Van het weekend was ik alleen en dacht, ik ga lekker ouderwets koken, zoals ik vroeger. Dus een pak witte macaroni gehaald en een pot saus, zo at ik vroeger vaker. Mennnnn…wat een zoute hap!! Bah!
Nee hoor, ik hou het wel bij mijn zelfgemaakt tomatensaus en spelt- of volkoren pasta.

Fijn dat Honig de E-nummers in de ban doen, maar ik blijf etiketten lezen.

Reply
Jenn 10 oktober 2016 - 22:08

Ik ben ook vooral voor het zelf maken hoor, maar ik vind het zeker een goede zet van Honig!

Reply
N 12 oktober 2016 - 14:00

Helaas haha ze veranderen alleen de naam ipv het product kijk maar goed naar de ingrediënten zijn gewoon de e-nummers alleen dan nu als ingrediënten neergezet ipv e-nummers heeeel slim…

Reply
Annelies de Boer 12 oktober 2016 - 16:13 Reply
brenda 12 oktober 2016 - 19:14

Ze vervangen de E-nummers voor gistextract, dus het komt op hetzelfde neer. Even de aandacht op hun zogenaamde goedheid en dan de prijs omhoog! Ze proberen ons om te tuin te leiden…of is het dan eigenlijk met een lange ij.

Reply
Jean 12 oktober 2016 - 22:52

De E-nummers mogen er dan uit gaan, ze worden VERVANGEN door gistextract, een glutamaat, welke hetzelfde is als, jawel, E621….alleen op deze manier hoeven ze het niet op het pakje te vermelden. Het enige dat er verandert is dus de prijs, ze worden nl. ook nog eens duurder…ze worden dus niks niet gezonder! Voor mij dubbele redenen om deze pakjes helemaal niet meer in huis te halen…ik hou niet zo van oplichtingspraktijken!

Reply
Niek 13 oktober 2016 - 08:15

Misschien eerst lezen wat ze er dan wel in doen? Het wordt er namelijk niet beter op, alleen duurder…

Reply
Anja 13 oktober 2016 - 13:53

Te vroeg gejuicht! Kijk maar eens op smakelijck.nl

Reply
Jody Tiggelman 20 oktober 2016 - 15:58

Helemaal eens met Jean. Je wordt bedonderd waar je bij staat. Stelletje oplichters zijn het. Gistextract is gewoon een verdoezeling net als de 20 andere namen waaronder MSG op verpakkingen staat. Gewoon lekker zelf je gerechten maken en goed verpakkingen checken. Mocht iemand nog een tip hebben voor bouillonblokjes zonder MSG / E621 / Gistextract etc, dan hoor ik het graag!

Reply
GE(E)N-nummers - Groentje Gezond 31 oktober 2016 - 12:12

[…] organisaties zoals Foodwatch die tegen e-nummers in actie komen. Ik berichtte vorige week over dat Honig de e-nummers in de ban doet. Het feit dat het merkt leek te luisteren naar de consument stemde me positief, maar ik zette ook […]

Reply

Geef een reactie