Frisse couscous met granaatappelpitjes, abrikoos, munt en kip

by Anouk

Als ik visite krijg, die ook nog eens aangeeft dat hij gezond wil eten, kan ik het niet laten om iets nieuws op tafel te zetten. Na de hele dag te hebben gewerkt wilde ik eigenlijk wel een makkelijk gerecht op tafel hebben. Met weinig voorbereiding en die vooral lekker was. Een beetje indruk wil ik namelijk soms wel kunnen maken ;). Op de fiets naar huis deelde ik recepten uit met een collega, en zij zei: “couscous!”. Mmm, ik maak dat eigenlijk nooit maar het is wel super makkelijk én smakelijk. Daarnaast zijn er een heleboel combinaties mogelijk! Ik wilde sowieso kip gebruiken en abrikoos. Ik zocht wat recepten online en gooide de ingrediënten die mij het lekkerst leken door elkaar en tadaa! Mijn eigen recept.

Frisse couscous salade

IMG_20160830_121611
Ingrediënten voor 4+ personen

-400 g couscous

-1 granaatappel (of een klein bakje granaatappelpitjes)

-100 g munt

-1 bouillonblokje (tuinkruiden) opgelost in 500 ml water

– 2 kipfilets

-2 handjes vol abrikozen

-3/4 teentjes knoflook

-3 sjalotten

– 3 el honing

-3 limoenen

-2 el Italiaanse kruiden

-peper/zout

-olijfolie

Bereiding

Marineer de kip door de kip in stukjes in een schaaltje te doen. Voeg een scheutje olijfolie toe, 2 gesnipperde sjalotjes, de teentjes knoflook (fijngesneden) en het sap en de rasp van 1 limoen. Meng met wat zout, peper en de Italiaanse kruiden. Zet even afgedekt met wat vershoudfolie in de koelkast.

Warm de oven voor op 200 graden. Doe de bouillon (1 blokje en 500 ml heet water) in een ovenschaal met de honing en de rasp van 2 limoenen. Bewaar het sap dat overblijft voor later. Voeg de honing toe en roer tot alles is opgelost. Voeg daarna de couscous toe en zet in de oven voor 15-20 minuten.

Terwijl de couscous in de oven staat kun je de kip bakken. Ik had ook nog even een komkommersalade gemaakt (1 komkommer, verse bieslook, kwark, knoflookpoeder) maar je kunt ook de kip met ui en knoflook en al in een hete koekenpan gaar bakken.

Als de couscous gaar is roer je deze met een vork door elkaar samen met het sap van de limoenen. Snij de munt en de abrikozen in kleine stukjes. Voeg deze samen met de granaatappelpitjes, en de kip toe aan de couscous.

Eet smakelijk!

Zo fijn als een recept zo foto-waardig is geworden!

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

 

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Voedingsdagboekje Sharetember week 1 - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:22

[…] Dit is bijvoorbeeld een foto uit 2014 (pastasaus en courgettespaghetti) en ernaast een foto van vorige week van couscous […]

Reply

Geef een reactie