Chocolade dessert!

Wie zegt dat gezond leven betekent dat je niet mag genieten?

Als verdieping en om ideeën op te doen lees ik allemaal soorten blogs. Waaronder www.beginspiration.nl, een blog met hele leuke recepten en ideeën. Vandaag had ik zo’n zoete trek, vooral zin in chocola eigenlijk, maar ik wilde geen chocola kopen in de winkel dus besloot ik iets anders te proberen. Op beginspiration had ik toevallig een paar dagen geleden een recept voor chocolade “mousse” gevonden met advocado. Toevallig had ik nog een advocado liggen dus bij deze het recept hoe ik het heb gemaakt.

Chocolade dessert

 photo 20140110_185444-Copy_zps39b6f256.jpg

Ingrediënten

1 rijpe avocado

1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)

1 halve eetlepel honing (of beter maple syrup/ahorn siroop)

1 theelepel kaneel (optioneel maar heel lekker!)

Bereiding

Schraap de avocado leeg en doe de inhoud in een schaaltje. Voeg de cacao, honing en kaneel toe. Daarna even in de keukenmachine of met de staafmixer tot het een glad mengsel is.

Dan komt het lastigste gedeelte van dit recept. Je moet een uur lang wachten tot het een beetje opgesteven is.  Dan is dit recept het op z’n lekkerst.

Foto’s

 photo 20140109_231402-Copy_zps9b7d1431.jpg
 photo 20140109_231508-Copy_zpsbcf16af9.jpg

De topping op de foto’s zijn Goij bessen (komt nog een blog over) en gehakte nootjes

Met dank aan

Klik hier voor het originele recept van Beginspiration. Zij gebruikt echte chocola in plaats van poeder dus het kan goed dat haar recept heel anders smaakt.

4 comments

  1. divinevitalityy@hotmail.com'
    Divine Vitality says:

    Heerlijk ziet het er uit! Zo’n soort toetje heb ik ook op mijn site maar dan ook nog met banaan erbij en in plaats van honing doe ik meestal kokosbloesemsuiker! Ook een perfecte manier om avocado’s binnen te krijgen, zo is het lekker en gezond :)
    Divine Vitality onlangs geplaatst…Leven met een eetstoornisMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge