Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

‘Wat wil je eten?’ Vroeg ik een goede vriend toen ik hem uitnodigde om te komen eten.

‘Boerenkool!!!’ Appte hij me terug. Nou oké dat gaan we regelen dacht ik. ‘Maar dan wel op een Groentje Gezond manier’, stuurde ik terug. En dat vond hij helemaal prima.

Misschien heb ik het hier wel eens verteld, misschien niet, maar ik ben geen grote aardappeleter. In stamppot vind ik het vaak wel oké maar gekookte aardappelen of aardappelpuree (gruwel!) daar maak je mij niet blij mee. Daarom besloot ik zoete aardappel te gebruiken. Bij de bietenstamppot vond ik dat ook lekker namelijk.

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en zongedroogde tomaatjes

20160105_192802

Ingrediënten
4 personen
1 grote zak boerenkool (600 tot 800 gr)
4 zoete aardappels
50 ml (plantaardige) melk
10 zongedroogde tomaten
Zout/peper

Optioneel:
Gebakken spekjes of rookworst

Bereiding
Schil de zoete aardappels en snij ze in stukjes. Gebruik een goed scherp mes want ze zijn hard en lastig te snijden.

Kook de zoete aardappels ongeveer tien minuten.

Voeg daarna de boerenkool toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken. Voeg een beetje zout toe aan het water.

Als je rookworst wil voeg je deze een kwartier voor het afgieten toe in het plastic.

Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe en gebruik een stamppotstamper voor het zwaarste werk.

Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer ze door de stamppot.

Voeg eventueel nog gebakken spekjes toe.

Eet smakelijk!

IMG-20160105-WA0053
Voeg naar smaak peper en zout toe, zelf strooide ik er nog een klein beetje knoflookpoeder overheen.

Voor variatie kun je denk ik de zoete aardappel ook 10 minuten koken. In blokjes hakken en samen met de boerenkool en zongedroogde tomaatjes wokken. Een lekkere combinatie kan nog zijn dat je een ui eerst fruit met wat knoflook.

One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge