Beef Teriyaki

Een van de gerechten die ik het meest mis uit een pakje is Beef Teriyaki van Knorr. Dat vind ik zo lekker!

Maar omdat pakjes en zakjes vaak zoveel troep bevatten, moest ik tot een ander gerecht komen. Met wat spullen die ik in huis had en een stukje biefstuk heb ik een heerlijke maaltijd gemaakt.

beef teriyaki

 

Beef Teriyaki

Ingrediënten

Marinade

2 teentjes knoflook

scheutje  sojasaus

2 el honing

2 el olie

2 tl gemberpoeder

een scheutje azijn

een scheutje witte port

Paprikapoeder

Cayennepeper

Saus

Nog een beetje van de marinade behalve de honing

Gewoon naar smaak toevoegen

Rest

Rijst

Kurkuma

100 gr biefstuk p.p. (ongeveer)

sperzieboontjes

Tip

Lekker met zeewiersalade (helaas had ik kant en klare)

Bereiding

Snij de biefstuk in reepjes en snij de knoflook heel fijn. Voeg dan alles van de marinade in een bakje en zorg dat deze goed gemengd is. Voeg als laatste de biefstuk en de knoflook toe.

Laat de biefstuk tussen de 20 en de 40 minuten marineren. Super mals wordt hij dan!

Verwarm een koekenpan en voeg de biefstuk met de marinade toe. Als je boontjes hebt uit blik kun je ze op het laatst toevoegen, maar heb je verse sperziebonen dan kun je ze beter eerst koken.

Zet een pan met water op voor de rijst. (De rijst op de foto is geel, dat komt omdat ik een klein beetje kurkuma aan het kokende water heb toegevoegd 😉 Smaakt een beetje pittig maar ziet er ook mooi uit!)

Kook de rijst zoals op de verpakking.

Let goed op de biefstuk, als het goed is pruttelt de marinade lekker en voeg naar smaak nog wat sojasaus, azijn en/of witte port toe. De witte port kwam spontaan in me op omdat ik de fles op het aanrecht zag staan. Maar het voegt echt iets toe! Heb je dit niet of wil je niet met alcohol koken, gebruik dan een klein beetje extra honing.

Voeg als laatste de (gekookte of in blik) bonen toe en laat de saus er een beetje intrekken.

Heel lekker met een komkommersalade, óf zeewier salade. Of gewoon allebei 😉

Nadat ik dit recept heb geproefd kwam ik erachter dat het misschien lekker is om ui en/of lente ui toe te voegen. (ui tijdens het bakken, lente ui naderhand) Dat maakt het denk ik extra lekker!

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge