Bananenpannenkoekjes

Geen zin in je bakje Yoghurt me muesli? Eet je gezin ’s avonds graag pannenkoeken maar wil jij liever geen melk of meel binnenkrijgen? Geen nood! Dit recept voor 2 personen behoeft alleen maar een banaan, twee eieren, kaneelpoeder en een beetje havermout.  Ik veraste mijn vriend met dit ontbijt en hoewel hij niet geeft om mijn suikerloze producten vond hij dit heerlijk!

Bananenpannenkoekjes

bananenpannenkoekjes

Zoals gewoonlijk reken ik alleen de ingrediënten en niet de olie of boter omdat dit voor iedereen verschillend is. Ook is deze voedingsinformatie voor het hele gerecht. Je kan hier makkelijk met twee mensen van eten en nog wat overhouden voor later.

Ingrediënten

1 banaan

2 eieren

2 eetlepels havervlokken (of havermout)

2 theelepels kaneel

(optioneel chiazaden)

Bereiding

Zoals jullie nu misschien van me gewend zijn maak ik alles zo makkelijk mogelijk. Pak een beslagkom en doe daar de havervlokken in met de eieren (en eventueel de chiazaden) snijd de banaan in kleine stukjes en voeg deze toe. Voor meer beslag kan je eventueel nog wat water toevoegen. De pannenkoekjes worden hier niet minder ‘fluffy door’. Soms voeg ik wel water toe en soms niet dus dat is gewoon even uitproberen. Ga dan met je staafmixer door het mengsel heen en laat een koekenpan heet worden met wat kokosolie (of boter of andere olie) schep steeds ongeveer twee eetlepels per pannenkoekje in de pan. In mijn pan passen er ongeveer drie of vier per keer. Je kan ook een grote pannenkoek maken maar laat deze gaar worden op laag vuur omdat het snel kan verbranden.

De pannenkoekjes kun je heerlijk eten zonder toevoegingen, maar je kan ze ook een beetje ‘pimpen’.  Wat dacht je van lekkere bosvruchten erbij? Of kwark? (of allebei!) Zelf was ik altijd gek op pannenkoeken met maple syrup (ahorn siroop) maar honing kan ook. Ze zijn lekker als ontbijt voor een dag als je wat meer tijd hebt. Of als nagerecht (eventueel dan zonder havermout) of om lekker van te snoepen tussendoor!

Linkjes!

Vandaag geen linkjes want er zijn honderden varianten op het internet te vinden van dit gerecht en heb niet echt een specifiek recept gebruikt maar gekeken wat ik in huis had.

6 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge