Bananenpannenkoekjes (vegan style!)

Ik ben nog steeds gek op deze bananenpannenoekjes. Bijna elk weekend maak ik ze als ontbijt voor mijn vriend en mezelf, en hij is ook gek op ze. Maar toen ik onderstaande pannenkoeken maakte was hij verkocht. ‘Deze zijn veel lekkerder!’
De andere zijn meer voedselzandloper proof, maar deze zijn helemaal vegan. Tjah, het is nét waar jij meer zin in hebt. Deze zien er mooier uit, en worden niet zo snel een  grijzige kleur. In ieder geval de moeite waard om eens te proberen!

Bananenpannenkoekjes zonder ei

20141007_130653_zpsqjzoh6ot
Ingrediënten voor 2 personen

1 banaan

2 eetlepels volkoren/tarwe bloem

1 theelepel zelfrijzend bakmeel

100 ml plantaardige melk

25 gr havermout

Optioneel maple syrup (ahorn siroop)

Olie om mee te bakken

 

Bereiding

Je hebt niets anders nodig dan een staafmixer en een maatbeker of een schaal.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix deze door elkaar met een staafmixer, als je een blender hebt kun je deze ook gewoon gebruiken.

In een grote koekenpan kun je ongeveer drie pannenkoekjes per keer bakken (met een beetje olie) even wachten tot de onderkant bruin is en dan omdraaien.

Persoonlijk maak ik deze pannenkoekjes het liefst in een mini-koekenpan (gekocht ooit bij de Action) je kunt er heel makkelijk pannenkoekjes of eieren in bakken, zo zijn ze allemaal even groot.
Even een foto van mijn favoriete mini-pannetje

 photo 20141007_121845_zpspm8utf5c.jpg
Sorry dat ik niet eerst alles heel mooi schoon heb gemaakt voor jullie. Over het algemeen ontstaan mijn recepten vaak impulsief dus laat dit alsjeblieft niet aan mijn moeder zien 😉 (Aah Anouk maak nou eens alles netjes schoon!)

Tip: Giet een beetje maple syrup over de pannenkoeken, dit is lekkerder dan stroop en komt uit een maple tree (een reuze eikenboom uit Canada). Dus 100% plantaardig én een natuurlijke zoetstof.
 photo 20141007_130753_zpsahmpkncb.jpg
Vind je deze blogs leuk? Dan kun je me ook volgen via de Facebookpagina.
of volg me op Twitter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

* indicates required

 

 

 

 

 

 

 


One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge