Bananenbrood met pitten en superfoods choco style

Op Facebook zie ik zo vaak foto’s van zelfgemaakt bananenbrood dat ik het zelf ook graag eens wilde proberen. Een klein probleempje, ik heb geen cakevorm. Omdat ik niet veel ruimte heb, en eigenlijk heel spontaan bananenbrood wilde maken, heb ik dit gewoon in een taartvorm gedaan.

Zie hier het resultaat:

PhotoGrid_1407697741786

Choco style bananenbrood met pitten en superfoods

Ingrediënten

3 bananen, liefst (over)rijp

3 eieren

150 gram amandelmeel

2 eetlepels cacoapoeder

2 eetlepels honing (meer als je van zoet houdt, maar bananen zijn ook al heel zoet)

2 theelepels kaneel

1 kopje fruit en pittenmix van de AH (met o.a. pijnboompitten, cranberry’s, zonnenbloem- en pompoenpitten, moerbeien en goijbessen)

2 theelepels zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Verwarm de oven op 170 graden.

Klop de eieren luchtig en voeg de rest van de ingrediënten toe (met uitzondering van de pittenmix!)

Klop goed met de mixer of eventueel staafmixer.

Voeg als laatste de pittemix toe.

Giet het mengsel in een cakevorm, voor het mooiste resultaat. Heb je net als ik alleen een taartvorm dan giet je het daar in. Als je een siliconen vorm hebt hoef je de bakvorm niet in te vetten, maar met een gewone vorm zou ik bakpapier of boter gebruiken zodat het niet aan de randen blijft plakken.

Zet de taart of cake ongeveer 3 kwartier in de oven.

Prik met een satéprikker in de taart, als er niets meer aan blijft plakken is je bananenbrood klaar!

20140810_210343 20140810_205957

Dit is mijn eigen versie op bananenbrood geworden.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge