Apple crumble (appeltaart als ontbijt)

Ik was op visite bij mijn ouders en mijn moeder had zelfgemaakte appeltaartkoeken gebakken. ‘Lekker mam!’ daar lustte ik er wel tien van. Oké misschien een beetje overdreven maar ze waren heel lekker.

Ze had bij de molen waar ze ook haar brooddeeg koopt een soort beslagmix (poeder) gehaald voor dit recept, het enige wat ze nog toe hoefde te voegen was boter en appel. Hmmm, in het beslag zat ook veel suiker dus ik dacht: Laat ik daar een Groentje Gezond vriendelijker recept voor bedenken.

Mijn ouders hebben eigen appelbomen, met heerlijke zoete appels. Ze zien er na een tijd niet zo lekker meer uit, geen supermarkt zou ze meer verkopen, maar toch eet mijn hele familie jaar in jaar uit, eigen appels. Super lekker! Maar zo zien ze er uit:

 photo DSCN3680_zps104c1cbb.jpg

 photo DSCN3678_zps6cc41b08.jpg

Maar met deze appels heb ik wel een hele lekkere Apple Crumble gemaakt! Oftewel, een soort appel-kruimel zonder de taart 😉 De appels heten goudreignet appels, en worden vaak gebruikt bij gerechten die verwarmd worden. Ze zijn niet zo lekker om zó op te eten.
 photo DSCN3687_zpsa6a4b767.jpg

Ingrediënten voor 2 porties

60 gram havermout (grof)

2 appels (bij goudreignet appels blijft de smaak bij verhitting goed bewaard)

Handje rozijnen

halve tot hele eetlepel kaneelpoeder

1 eetlepel honing

(eventueel nog fijngehakte noten)

Bereiding

Rasp de appels met een grove rasp, voeg de rozijnen, het kaneelpoeder en de honing toe in een grote mengkom en meng alles door elkaar. Verwarm de oven op 200 graden  en strooi het mengsel op een bakplaat met bakpapier.

Na ongeveer 30 minuten is je apple crumble klaar, en het smaakt echt naar appeltaart!

Let op: per oven verschilt de oventijd. Bij mijn ouders was dit gerecht perfect na 30 minuten. In mijn eigen oven was 20 minuten genoeg. Let vooral op de rozijnen, zodra die echt donker worden meteen de apple crumble eruit halen. Even laten ‘drogen’ en je crumble wordt nog lekker crunchy. 

Tip:

 Voeg noten toe!

 photo DSCN3694_zps8f411ea2.jpg

 photo DSCN3688_zps6740261e.jpg

 photo DSCN3705_zps8763e2e6.jpg

Mijn broertje vond het heel erg lekker in de yoghurt ‘s ochtends.

 photo DSCN3708_zps04eb8796.jpg

Mijn vader wilde wel even laten zien hoe je een appeltje raspt. ‘Maar dan wil ik ook op je blog hoor!’
Dus bij deze pap, bedankt voor je hulp:
 photo DSCN3683_zps49baac69.jpg

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

9 comments

    • Anouk Vriezen says:

      Als je het droog bewaard in een afgesloten pot/bak kun je het wel een hele tijd bewaren. Ik denk dat het na een tijdje niet zo knapperig meer is, maar over het algemeen was het bij mij al voor die tijd op 😉

Laat een reactie achter bij Anouk Vriezen Reactie annuleren

CommentLuv badge