Chocolade brownie/taart recept (of zoiets)

 De reden dat ik geen goede naam kan bedenken voor dit recept omdat het geboren is uit noodzaak en ik niet precies weet wat het nou echt is geworden. Vorige week had ik gigantische honger, ik had geen eten meegenomen naar stage maar ik was pas rond half tien thuis. Een knorrende maag ten gevolge, want vrijwel nergens onderweg waren suikervrije producten te koop.

Thuisgekomen ben ik in de kast gaan rommelen. Terwijl ik in de trein zat had ik al een beetje op internet zitten neuzen en toen heb ik het volgende gedaan voor een super lekker tussendoortje. Als je een keer wil ontbijten met taart kan dit natuurlijk ook!

Chocolade brownie/taart

 photo 20140205_101247-Copy3_zps552beddd.jpg

Ingrediënten

3 eieren

300 gram havervlokken/havermout

100 gram noten (ik gebruikte notenmix)

2 eetlepels ongezoette cacaopoeder

2 theelepels kaneelpoeder

2 eetlepels (biologische) honing

100 gram zomerfruit (diepvries, maar ander fruit kan natuurlijk ook!)

2 eetlepels chiazaad

250 ml water

Bereiding

Dit is echt een van de makkelijkste gerechten die ik heb gemaakt. Doordat ik super veel honger had heb ik het op de meest makkelijke manier gedaan die ik op dat moment kon bedenkenDoe de noten in een kom en zet de staafmixer erop.

1. Doe de noten in een kom en zet de staafmixer erop

2. Doe de eieren erbij en weer de staafmixer erop

3. Hetzelfde geldt voor de eetlepels cacaopoeder, kaneelpoeder en honing.

4. Giet 250 ml water bij het mengel en voeg de lepels chiazaad toe, en ook de havermout

5. Zet de oven op 190 graden en vet als het nodig is een taartvorm in (ik heb zo’n siliconen taartvorm, echt ideaal)

6. Verdeel het (bevroren) fruit over de taartvorm.

7. Roer nog een keer het havermoutmengsel door, en giet het in de taartvorm.

8. Zet de taartvorm 30 minuten in de oven

En klaar is je brownie/taart! Ik heb er een paar dagen lang van kunnen eten, de stukjes vullen enorm! Ze zijn lekker, vooral als je nog suikervrije jam of honing als topping toevoegt. Zonder topping zijn het net browniekoeken. Ze zijn misschien wat droog maar dat komt omdat dit een lactose vrije versie is denk ik. Je zou eventueel melk (of een lactose vrije variant zoals amandelmelk of zelfgemaakte rijstmelk) kunnen toevoegen in plaats van water.

Mijn ‘testers’ vonden het een lekker hapje, een paar vonden echt dat de suiker ontbrak (wat ook zo is natuurlijk) maar na een beetje honing op de bovenkant waren ze alweer tevreden.

Dit recept is vooral geschikt voor mensen die suikervrij proberen te eten en toch willen genieten van lekkere dingen. Ik vond het in ieder geval een super lekker receptje, vandaar dat ik het jullie deel. (En niet alleen omdat de foto’s zo goed gelukt waren 😉 )

6 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge